Wasdroger Marynen CMD 720 RE draait niet meer

Stooom

  • #1
Hallo allemaal,

sinds kort draait de trommel van mijn wasdroger niet meer,maar ik hoor het motortje wel 'werken' in dezelfde interval als altijd. Een tijdje hier gelezen en bedacht dat het wel eens de aandrijfriem zou kunnen zijn. Deze zit echter nog goed op zijn plek en om het motortje en trommel heen.

Wel heb ik gezien dat de vilten band (achterkant) gebroken is. Volgens mij heb ik gezien dat die soort van in de achterkant zit. Een onderdelenwinkel vertelde mij dat dit een soort lager is om de trommel te begeleiden en om minder weerstand te bieden voor het draaien.

Nu is mijn vraag natuurlijk of dit mijn probleem is? Dat wanneer ik die vilten band (130A onderdeelnummer) vervang de trommel weer draait.

Ik vermoed van niet en dat het over en uit is, maar toch even vragen.

Bedankt!

Stan
 

HarryO

  • #2
Bedoel je met "ik hoor het motortje wel 'werken' in dezelfde interval als altijd" dat de motor wel draait maar de trommel niet?
Zo ja, slipt de snaar op de motor? Kun je de trommel wel met de hand draaien? Zal wel zwaar aanvoelen maar moet toch met 1 hand kunnen.
Zo niet dan heb je grote kans dat de trommel stoekt/wringt op het vilten lager. Vervang deze.
Als de motor niet draait is mogelijk de aanloop condensator defect.
 

Stooom

  • #3
Weet niet of het motortje draait, het klinkt in ieder geval als dattie wil draaien maar niet kan. Ik kan de trommel met een hand bewegen al is dat wel zwaar inderdaad.

Ik zal de viltenlager eens vervangen dit weekend.

Hopen dattie het dan weer doet.

Thanks!
 

Stooom

  • #4
Helaas, afgelopen weekend de viltenlager (achterkant) vervangen, maar het mocht niet baten. Hij draait nog steeds niet.



Bedankt!
 

Pepjo

  • #5
Uw motortje "werkt" niet, maar wil dat wel : het wordt ergens door geblokkeerd. Probeer eens met de aandrijfband eraf, of de motor dan wel wil draaien.
 

HarryO

  • #6
Als dit het geluid van de motor is dan zit deze vast of de aanloop condensator is defect.
Heeft deze machine een aanloop condensator? ( ronde metalen of witte bus van ong. 3 bij 7 cm die aan de bekabeling van de motor zit )

Probeer het advies van Pepjo: testen zonder snaar.
De motor poelie/ventilator moet soepel kunnen draaien.

PS: laat de machine NIET te lang draaien zonder achterkant / element bescherming of vast zittende trommel. De luchtstroom staat stil en je loopt het risico dat het element zo defect raakt.
 

Stooom

  • #7
Er zit inderdaad een aanloopcondensator met 2 draadjes aan de motor vast. Als dat ding kapot is, zorgt dat er dus voor dat de motor wel wil maar niet meer kan? Is dat makkelijk (en goedkoop) te vervangen?

Nog geen tijd gehad om de motor te laten draaien zonder aandrijfband.
 

HarryO

  • #8
Wat is de waarde hiervan?
De aanloop condensator zorgt voor een fase verschil tussen de wikkelingen, hierdoor krijgt hij "een zetje". Als hij gaat brommen help de trommel dan eens. (met de klok mee)
PAS OP VOOR JE HANDEN
 

Stooom

  • #9
OK, vandaag tijd gehad om de motor zonder aandrijfband te testen en dan loopt hij.


Ik weet echter niet of dit de juiste snelheid of iets is. Weet dus nu niet waar het aanligt. Als je naar het eerdere filmpje kijkt (zie hierboven) merk je dat hij wel wil maar niet kan. Ik heb de beide viltenlagers goed bekeken en eentje vervangen en de andere binnenstebuiten gekeerd.

Iemand nog een idee?

bedankt!

Stan
 

HarryO

  • #10
Vervang de aanloop condensator maar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu