Aeg wasdroger op marynen wasmachine

Odelot

  • #1
Hoi mensen,

Wij hebben al een poosje een marynen cmf easyII wasmachine. Nu heb ik gisteren via internet een Aeg wasdroger besteld met dezelfde afmetingen die geschikt is voor plaatsing op een wasmachine. De afmetingen van beide apparaten zijn vrijwel gelijk. De wasmachine is 1 cm dieper dus dat is alleen maar beter lijkt me.
Wij hebben nu boven de wasmachine een plank hangen waar de badlakens etc. op liggen. Die moet nu dus een meter omhoog ongeveer.
Ik las nu op kieskeurig dat een aeg niet rechtstreeks op een wasmachine geplaatst kan worden. Je zou een speciaal tussenstuk nodig hebben, ook van Aeg.
Dit kan ik volgens mij makkelijk oplossen...
Achter, net boven de wasmachine zit de kraan, en de afvoerbuis. Hierdoor staat de wasmachine zo'n 15 cm van de muur af.
Ik wil een stuk mdf maken dat iets groter is dan de wasmachine. Met name de achterkant. Die wil ik tegen de muur plaatsen. Hiervoor moet ik wel een ruimte maken met een decoupeerzaag tbv de kraan en stroomkabel.
De mdf plaat wil ik gewoon op de wasmachine leggen. Ik weet niet of een droger erg hard trilt? Als dit wel het geval is moet ik misschien een paar steunen maken aan de achterkant... Ik denk dan aan boekenplanksteunen.
Dan zit je echter weer met het probleem dat je de mdf plaat niet vast op de wasmachine kan leggen omdat de boekensteunen ook weer ruimte nodig hebben. Of het moeten steunen zijn die niet langer zijn dan een cm of 13-14. Dan zou het wel moeten kunnen.

Maar ik ga er vooralsnog vanuit dat het niet noodzakelijk is de plank vast te maken. De droger weegt trouwens goed 40 kilo.

Iemand ervaring hiermee?
 

Fiesiekus

  • #2
Ik zou die droger gewoon op de wasmachine zetten en kijken wat er gebeurt bij centrifugeren.
 

Odelot

  • #3
Ja dat kan ik ook proberen eers. Ik weet alleen niet of het blad van de wasmachine wel die afmetingen is die in het boekje staan. Kan helaas geen rolmaat vinden :s
Heb net foto, gemaakt en zie dat de wasmachine wat bollig loopt aan de voorkant. Het blad steekt aan de achterzijde een stukje over. Hopelijk is het stevig genoeg. Ook is het niet te hopen dat de droger gaat lekken maar daar gaan we maar niet van uit...

Foto van de wasmachine:

 

Fiesiekus

  • #4
Trilt ie erg bij centrifugeren?
 

Odelot

  • #5
Valt mee zegt m'n vrouw. Hij maakt meer herrie dan dat ie trilt...
 

Fiesiekus

  • #6
Met de droger erop zal ie nog minder trillen.
 

Odelot

  • #7
A ok, das mooi! Ik was bang dat ie mee zou gaan trillen maar daar hoef ik dus niet bang voor te zijn.
 

Fiesiekus

  • #8
Bedoelde dat de wasmachine minder zal trillen; de droger trilt mee en dat moet je wel in de peiling houden. Om te voorkomen dat ie eraf trilt, zijn er idd speciale houders die om de bovenkant WM en onderkant droger klemmen om zo het afvallen voorkomen (in theorie).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu