Marynen type CMD770RE wasdroger zwarte vlekken

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,

Wij hebben een Marynen wasdroger, type CMD770RE. Hij is nu twee jaar oud en geeft zwarte vlekken op het wasgoed. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Alvast bedankt voor de respons.

Groet,
Nico
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Kijk even bij de voorkant van de trommel aan de binnenkant (dus hoofd in de trommel) Waarschijnlijk dat ergens het vilt er tussen uit komt, of dat er ruimte zit tussen de trommel en de vilt band. Het wasgoed trekt er dan soms tussen en veroorzaakt zwarte strepen op het wasgoed.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Dit is inderdaad het probleem. Duizend maal dank! Die vilten ring is inderdaad zo 'zwart als de kachel'. Om het probleem goed op te kunnen lossen wil ik eigenlijk de hele vilten ring 'even' verwijderen en de zaak goed schoon maken. Ik vraag mij alleen af hoe ik de vilten ring in zijn geheel kan losmaken. De onderkant lukt wel, alleen aan de bovenkant is het lastig. Ik denk dat de machine hiervoor uit elkaar moet. . . . Weet iemand dit?

Alvast bedankt.
Groet, Nico
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Machine moet volledig uit elkaar vandaag 25-08 toevalig een zelfde klus bij zelfde type droger van familie. volgorde van werken: allereerst nieuwe viltring bestellen + geleiders bij onderdelen shop. vervolgens bovenblad er af ik geloof steek 7 of 8 zo uit het hoofd. draden los treken van achter wand. draden condensator kunnen blijven zitten(rond wit ding op achterwand). dan bij condensafvoer vierkant stuk blik waar slang aan zit verwijderen op achterwand hier achter tref je draden van element aan dit lostrekken. dan kap over element op achterwand verwijder en bij trommel as nylon "geval" verwijderen wees voorzichtig met aardborstel zit achter veer en sleept tegen trommel as aan. vervolgens met ?sleutel10? rond stukje blik van as verwijderen. dan van as de sluitring verwijder met schroevendraaier + kleine ringetjes( als dit: O as is. O -> in deze richting sluitring verwijderen niet naar je toe trekken). is geloof ik ook nog metalen geval waar as in rust als die los moet of ...? moet je maar ff zien wijst vanzelf. vervolgens alle bouten achterwand verwijderen behalve bovenste 2. alles los dan houd je trommel vans verwijder bovenste schroeven verwijder achterwand en leg trommel voorzichtig neer te rusten. hoef niet uit machine nu kun je bij viltring verwijder deze eerst boven de 2 geleiders los...vervang der ring. en herhaal nu alles in omgekeerde richting...uiterraad heb je alles goed schoongemaakt doe evt wat teflon spray bij trommel as.


John
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
vervangen gaat erg gemakkelijk, Machine hoeft niet volledig uit elkaar. Haal de bovenkant en de achterkant los (alle schroeven eruitdraaien verder niets) Nu kan je de achterkant met trommel naar achteren trekken en kan je makkelijk de viltring vervangen. Daarna achterkant en bovenblad weer vast draaien. Enige sleutel die je nodig hebt is nummer 7. sucses
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
was op zoek naar het onderdeel viltring, en kreeg toen tot mijn verrassing de beschrijving hoe ik hem moest vervangen.te gek.bedankt



Viltring vervangen volgensbeschrijving, ging perfect.
:!: :!: :!:
Groetjes Nemual
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu