Vervangen aanrechtspotjes

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #1
Hallo,

Boven mijn aanrecht heb ik 4 inbouwspotjes zitten met daarin halogeen g4 lampjes van 20 watt. De spotjes zijn ingebouwd in de onderzijde van de bovenkasten. De spots zijn dimbaar, waardoor de verlichting ook gebruikt kan worden als sfeerverlichting. Het kunststof van de inbouwspots is nu hard geworden, waardoor het afbreekt bij het verwisselen van lampjes. Ik wil de spots daarom vervangen en dat is een mooi moment om over te gaan op led.

Ik kan geen diepe spots kwijt, dus dim to warm oplossingen passen niet gezien de inbouwhoogte. Ik denk zelf aan led spots van 2,3 watt per stuk. Ik twijfel alleen nog aan de kleur, zou dat 3000k moeten worden of 2700k. Heeft iemand hier ervaring mee wat de meest geschikte kleur is?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Halogeenspotjes zitten rond de 3000K, ouderwetse gloeilampen 2700K. Maar van gedimde halogeen lampjes neemt de temperatuur van de gloeispiraal af, dus bij dimmen van halogeen ga je naar 2700K of nog lager.
 

Harty

  • #3
2700K wordt voor het interieur veelgebruikt: warm-wit. Het is iets geliger dan 3000K maar de verschillen zijn ook weer niet heel groot. Zie hieronder een indruk. Realiseer je wel dat de kleur van de keuken zelf ook medebepalend is voor hoe de uitwerking zal zijn. Ik zou zeggen: gewoon uitproberen met 2 verschillende lampjes.
1603560154062.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu