Vereffening bij knelkoppeling

Gamecat

  • #1
Bij het maken van het plan voor de elektra van de badkamer, kwam ik iets vreemds tegen. Leidingen die met knelkoppelingen vastzitten hebben een nogal hoge weerstand (gemeten met multimeter) 1500 ohm of meer. Terwijl leidingen met gesoldeerde koppelingen niet boven de 0.4 ohm uitkomen.

Gezien alle delen aanraakbaar zijn, neem ik aan dat ik alle delen apart moet vereffenen (2 maal 3 delen). Klopt dat?

Het laatste stuk bestaat uit een flexibele slang. Hierdoor is het waarschijnlijk niet mogelijk de kraan apart te vereffenen via de leidingen. Is er een andere manier om de kraan te vereffenen of is dit niet noodzakelijk?

En als laatste. Alle vreemde metalen delen moeten worden vereffend, geldt dat ook voor handoekenrekjes en toiletrol houders? Ik neem aan van niet, maar ik wil het graag wel zeker weten.

Alvast bedankt.
 

Chathanky

  • #2
Heb je wel messing knelkoppelingen gebruikt met messing knelringen?
Als de knelringen van kunststof zijn kun je een hoge weerstand krijgen tussen beide delen.
 

Gamecat

  • #3
Ik heb het zelf niet aangebracht. Maar gezien de toestand van de rest van de elektra (kroonsteentjes in plaats van lasdoppen, verkeerde kleuren, draad zonder buizen in de muur, dozen achter tegels verstopt) verbaast het me niets als er verkeerde materialen zijn gebruikt.

De gebruikte knelkoppelingen zien er niet messing uit, dus ik vrees het ergste.
 

Chathanky

  • #4
Voor cv leidingen worden nog al eens stalen knelkoppelingen gebruikt en die hebben een kunststof knelring. Dit is niet per definitie knijwerk maar veroorzaakt wel de hoge weerstand.
Je vereffent in iedergeval dat deel wat de badkamer verlaat. Het stukje wat naar je radiator hoef je niet extra te vereffenen.

Schanieren toilletrolhouders hoef je niet te vereffenen. Het gaat in principe over de metalen delen die de badruimte echt verlaten en in andere ruimtes doorzetten.

De kranen vereffen je ook enkel waar hij de muur uit komt en niet achter de koppelslangen.
 

Gamecat

  • #5
Dank!

Dat is een antwoord waar ik wat mee kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu