Vaatwasser aansluiten met een verlengsnoer

Annaelisabeth

  • #1
Vier jaar geleden heeft een erkend monteur mijn vaatwasser aangesloten, omdat het snoer te kort was heeft hij er een verlengsnoer tussen
gezet. Ik was daar niet van op de hoogte.
Ik ben maar alleen dus wordt de machine 1x in de 2 weken gebruikt, nu rook ik sinds een paar maanden een vreemde geur als hij aanstond en bleek dat de stekker van het verlengsnoer dat gebruikt is doorgebrand is, er zit een gat in! Deze zat achter het schot van het keukenkastje, dus was het ook niet te zien in eerste instantie.
mag een snoer van een vaatwasser op deze manier verlengd worden?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit forum is niet om werk van anderen te beoordelen.
Als je zelf wilt klussen dan ben je van harte welkom.
Dat er ergens iets niet goed is als er brandlucht te ruiken en een gat te zien is, lijkt me duidelijk.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Het zal in ieder geval niet volgens de fabrikantvoorschriften zijn. Lees de handleiding van de vaatwasser er maar eens op na.
 

Didier

  • #4
Natuurlijk mag dit wel. Belangrijk is dat je bijvoorbeeld zelf een goed stuk (neopreen hittebestendig) snoer koopt met een paar juiste stekkers. Die dus ook geschikt zijn om in ieder geval 2000 wtt aan te kunnen. En geen verlengsnoertje van onze bekende prijsvechter. En koop spatwaterdichte stekkers. Niet echt nodig want als daar water komt heb je groter probleem
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
Ik zou toch meer vertrouwen hebben in een fatsoenlijk kant en klaar verlengsnoer, dan in een verlengsnoer dat zelf is gemaakt door de gemiddelde hobbyist (waarbij wellicht het koper is beschadigd bij aanstrippen, waarbij waarschijnlijk geen adereindhulzen zijn gebruikt, waarbij de schroeven misschien niet goed zijn aangedraaid...).
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Didier

  • #6
Ik ging er van uit dat je dat netjes doet en niet een standaard snoertje koopt bij de gemiddelde bouwmarkt.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #7
Ook de gemiddelde bouwmarkt verkoopt gewoon prima kant en klare verlengsnoeren.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #8
Eens met Xander! Liefst helemaal geen verlengsnoer. Verlengsnoer is een tijdelijke oplossing en niet bedoeld om vast een apparaat mee te voeden.

Als je dan toch voor een verlengsnoer gaat, pak dan een kant en klare snoer die minstens het benodigde vermogen mag hebben. Niet zelf gaan prutsen met stekkers aanzetten. Iedere bouwmarkt verkoopt prima kant en klare snoeren.
 
  • Like
Waarderingen: XanderH

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu