Telefoonaansluiting defect

Maarten1973

  • #1
Goedendag,

Ik heb een vraagje over het aansluiten van een analoge telefoon:

Ik heb de volgende onderdelen:
* De KPN-kabel: de kabel van KPN die uit de muur binnenkomt;
* Het KPN-contactpunt: de contactdoos waarin de KPN-kabel wordt aangesloten direct nadat hij het huis binnenkomt;
* De telefoonkabel: de telefoonkabel die van het KPN-contactpunt naar de contactdoos gaat waar de telefoon op aangesloten is;
* De contactdoos: De contactdoos waarin de stekker van de telefoon wordt gestoken.
* De telefoon incl. kabel en aansluiting.

Om een kabel netjes weg te werken heb ik de telefoonkabel losgemaakt van het KPN-contactpunt. En nadat de kabel netjes aangelegd was heb ik door alle aders uit de telefoonkabel aan te sluiten op de overeenkomende aders van de KPN-kabel. Het resultaat was dat de telefoon helemaal niets deed.

Na op Internet wat uitgezocht te hebben kwam ik erachter dat slechts de rode en blauwe ader van de KPN-kabel belangrijk zijn.

In de contactdoos zijn echter niet deze blauwe en rode, maar de witte en oranje aders van de telefoonkabel aangesloten op de twee contactpunten die het verste uit elkaar staan. Daarom heb ik ook de witte en oranje aders in het KPN-contactpunt aangesloten op resp. de rode en blauwe ader van de KPN-kabel.

Het resultaat is dat er nog geen kiestoon is, maar ik wel een ruis in de telefoon hoor en als ik een nummer intoets hoor ik wel de tonen.

Wie kan me vertellen wat ik nog moet doen om ook de kiestoon terug te krijgen?

Groeten,

Maarten.
 

Maarten1973

  • #2
Het is opgelost... het was even zoeken voordat duidelijk was dat de KPN niet de rode en blauwe aders, zoals gebruikelijk is, maar de oranje en de witte aders gebruikt heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu