Telefoonaansluiting verwijderen

Nihane

  • #1
Beste klussers,

in de slaapkamer zit een telefoonaansluiting. Nu moet de muur opnieuw gestuct worden en komen er andere stijl stopcontacten.
bij het nachtkastje wil ik graag twee enkele stopcontacten naast elkaar.
is het mogelijk om deze telefoonaansluiting te verwijderen en hoe ga ik dan te werk? staat er stroom op en waar moet ik rekening mee houden?
het is overigens niet de enige telefoonaansluiting in huis; in de woonkamer zitten er ook twee.

Bij voorbaat dank

EF0589CA-D6F7-46BD-9575-50AA69600412.jpeg
 

Tanooki

  • #2
Er gaat een erg zwakke stroom door die kabel, niets om je echt zorgen om te maken. Als die kabel überhaupt nog aangesloten zit.

Hij zou uit moeten komen bijvoorbeeld in de meterkast, of in de woonkamer in de beroemde dubbele PTT doos. Daar zal hij dan uiteindelijk aangesloten zitten op de KPN/PTT kabel die het huis binnen komt.

Daar we tegenwoordig geen ouderwetse telefoons meer hebben, kun je deze dus demonteren. Als je het kapje eraf haalt zul je het binnenwerk aantreffen en uiteindelijk zit daar dus genoemde kabel aan. Als je hier alles los maakt, kun je aan de andere kant de kabel terug trekken. Effectief heb je jezelf een loze leiding verworven. :)

Je hebt een aantal opties:
1. De loze leiding gaan gebruiken voor wat anders, misschien netwerkkabels doorheen trekken? Daar zou je dan een bedrade access point aan kunnen hangen, zodat je betere wifi hebt. Of je tv / laptop in de slaapkamer voorzien van netwerk of wat dan ook. Als je dit gaat doen, kun je de huidige kabel gebruiken als trekdraad voor de nieuwe invulling.
2. De loze leiding dicht maken. Zou ik nooit doen.

Let op dat deze inbouwdoos los staat van je stroomkring en dus ook helemaal niets te maken heeft met het stopcontact dat je er links van ziet.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Eerst uitzoeken waar de bedrading hen loopt en daar loskoppelen. Dan kun je hem verwijderen.
 

Nihane

  • #4
Veel dank, hier kan ik mee vooruit!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu