Telefoonaansluiting losse bos draden

Stef-evelien

  • #1
Goedenmorgen

ik zit met een losse bos draden in de langwerpige doos van de telefoonaansluiting.
Hoe sluit je dit aan?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Basis regel bij telefoonaansluitingen is dat rood en blauw gebruikt worden voor toestel aansluitingen. (Maar soms is ook wit en oranje gebruikt)
Meestal zie je één kabel aankomen (een dikke grijze, zwarte of blauwe) hier zitten 4 draden + een koperdraad in.
Meestal zijn bij de grijze en de blauwe de kleuren rood en blauw duidelijk te herkennen, bij de zwarte zit er vaak papier omheen en moet je even heel goed kijken om de verschillende kleuren te ontdekken.
Vaak is wit wel te herleiden (de lichtste van de 4), blauw lukt vaak ook wel (de donkerste/groen/blauwe) rood en oranje zijn vaak moeilijker.

Als je zo'n soort kabel hebt verwijder dan een stukje papier en schraap dan met een mesje oid over de koperdraad totdat de koperdraad duidelijk zichtbaar is.

Mijn advies is begin altijd bij het begin, pak een telefoontoestel en hou de draden tegen de bovenste 2 pennetjes van je telefoonstekker.
Heb je van die kleine MJ stekkertjes dan wordt het wat moeilijker maar dan moet je meestal rood groen hebben.
Hoor je kiestoon dan is je aansluiting tot daar goed en sluit je de volgende draad aan.
Luister eerst weer of er nog kiestoon is en zo ja dan ga je naar het uiteinde van de kabel om te kijken of het hier ook werkt of om uit te zoeken welke je nu hebt aangesloten.
Heb je geen kiestoon meer dan zit er waarschijnlijk sluiting in deze kabel en zul je die eerst op moeten zoeken of een andere kabel proberen.

Ga je meerdere toestellen aansluiten hou dan rekening met de maximale aansluitfactor (staat meestal onder op het toestel) deze mag als je ze van alle toestellen optelt niet boven de 5 uitkomen.

suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu