Stork WHR 90 lagers vervangen, wtw

Db8112

  • #21
Borgveer verwijderen en dan kun je het met de hand uit elkaar halen. Ik heb geen tangetje, dus heb ik het met 2 schroevendraaiers gedaan. Beetje kloten, maar wel gelukt

IMG_20210224_215441.jpg
 

Wilpshaar

  • #22
Daar heb ik wat aan, dank je!!
 

Fiander

  • #23
Walker schreef:
Beide toerentallen moeten gelijk zijn. Reden is simpel: Door meer af te voeren dan toe te voeren ontstaat er onderdruk in de woning, en via de kieren komt er dan gewoon koude buitenlucht van 4 graden binnen. Dus netto rendement van verschillende toerentallen is 0,0.
Niet helemaal correct lijkt mij.

Dat afvoeren en aanvoeren gedeelte klopt. bij afvoeren 300m3 per uur, moet er ook 300m3 per uur weer naar binnen. Maar dat hoeft niet altijd bij gelijke toerentallen te zijn.

Zo is bij mij thuis de aanvoerbuis aangelegt met veel minder bochten en opstakels. Terwijl de afvoer buizen met veel bochten zijn aangelegt.

ik heb zelf een windmeter gebruikt om de aan en afvoer bijna gelijk te krijgen. en toen gecontroleerd of de door de wtw afgevoerde lucht NA de wtw dezelfde temperatuur had als de aangevoerde lucht voor de wtw. Wanneer deze gelijk zijn, dan kun je geen extra warmte meer halen uit je binnenlucht ( zonder warmtepomp dan )

p.s. sorry voor het grafdelven van deze oude topic
 

walliesss

  • #24
Hi,

ik heb thuis ook een stork hangen. Is het vervangen van die lagers moeilijk? En is dat een manier om hem stiller te krijgen?

en @Fiander, wat voor windmeter raad je aan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu