Conditie Warmtewisselaar Stork 2005

Hvdk

  • #1
Heb reeds eerder wat vragen gesteld over mijn WTW, maar geen reactie gekregen. Deze vraag maar in een nieuw onderwerp gezet.

Heb mijn WTW 2005 uit elkaar gehaald om te kijken of het de moeite waard is om te renoveren.
Vandaag mijn Warmtewisselaar gereinigd. Vond het vuil wel meevallen. Kreeg hem niet helemaal 100% schoon. Maar als ik het er met de borstel en all purpose cleaner niet er van af krijg zal het ook geen kwaad kunnen: dat de lucht hierdoor bevuild zal worden.


Wat mij wel opviel: dat de tussenribbeltjes van de lamellen soms gebroken waren. Maar over het algemeen vond ik de lamellen er verder goed uit zien. Op een aantal plekken was dit het geval.

Kan dit kwaad? Of kan dit sneller erger worden? De ruimte tussen de lamellen zijn dan ietsjes breder, dan als het niet gebroken is.


Het zou toch zonde zijn als ik de motors liet reviseren en de voeding ga vervangen, hij er binnenkort toch aan vervanging toe zou zijn. Revisie kost ±€290 (2x gereviseerde motors + 2x nieuwe voeding). Nieuwe kost ±€2000,-
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als de afstandblokjes loslnappen zal het kunststof wel wat knapperig aan het worden zijn.

Als de motoren nog goed lopen zonder speling zou ik er nog niets aan doen en dat ding geheel vervangen IPV nu de motoren en voeding en met 4 jaar de kruiswisselaar.
 

Hvdk

  • #3
Motoren moeten nieuwe lagers in.
Ik twijfel ook inderdaad vanwege de warmtewisselaar of dat verder gaat of niet.
Anders had ik het wel gedaan. Voor de rest nog prima de kast ed.
Misschien toch op zoek naar andere.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu