Stork CME 14/3-5-15 met driestandenschakelaar

Reynard

  • #1
Ik heb een Stork CME 14/3-5-15 in het appartement, waarbij de driestandenschakelaar sowieso niet goed is aangesloten. Alleen laag en hoog lijken te werken.

Nu zie ik ook dat er op de perilex als volgt spanning staat;

* N
* L1 (laag)
* L2 (middel)
* L3 (hoog)

Nu is het echter zo dat bij hoog, alle drie de fasen spanning hebben. Volgens mij is dat niet de bedoeling toch? Daarmee is de Stork niet te regelen volgens mij op drie standen. Zie ook onderstaand aansluitschema. Het moet toch zo zijn dat op elk moment slechts een van de twee zwarte draden actief is, middel of hoog?

Verder is het zo dat ik het idee heb dat de midden stand sowieso niet werkt, of de hoog stand. Er lijkt geen verschil te zitten tussen deze twee standen. Ook niet als ik ze aansluit volgens het tweede diagrammetje (2-toerig) Kan het zijn dat de condensatoren kapot zijn? Er staat op 12/99, dus zijn die uit 1999? En klopt het dat ze waarden 2uF, 2uF en 3uF hebben?

 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe heb je dit gemeten?
Heb je de stekker van de ventilatiebox uit het perilex stopcontact gehaald en toen op dat stopcontact gaan meten,
of ben je gaan meten met de ventilatiebox aangesloten en werkend?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Ik zou de box vervangen voor een gelijkstroomexemplaar, eventueel met draadloze afstandsbediening. De investering heb je in 2-3 jaar terugverdiend, aan het lagere stroomverbruik.
 

Reynard

  • #4
Ik heb op het perilex stopcontact gemeten zonder de stekker erin, dus zonder de box aangesloten. Het klopt dan toch niet dat bij 'hoog' alle drie de fasen aan staan?

De schakelaar is geïntegreerd in de afzuigkap, misschien is dat het probleem? Hij heeft wel drie standen.


P.S.> Het betreft een huurappartement, dus ik weet niet of ik hier zelf in een nieuwe box wil investeren. Misschien blijven we hier nog een tijdje wonen, maar we hebben ook vrij veel overlast van rokende buren (daarom ben ik in de eerste plaats eens goed naar de ventilatie gaan kijken).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu