Snoer aansluiten op Bosch inductiekookplaat

KraatsE

  • #1
We breken ons hoofd hierover, al zoveel geprobeerd.
We zijn de keramische kookplaat aan het vervangen door een inductiekookplaat van Bosch.

Wat is de juiste aansluitwijze van de draden op de kookplaat?

Zie de foto's van de instructie op de kookplaat.
We hebben naar ons idee de draden aangesloten als aangegeven staat maar hij gaat niet aan.

20231210_150507.jpg 20231210_153253.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Er staan niet voor niets meerdere aansluitschema's op (in de handleiding zelfs nog méér varianten!). Hoe je de kookplaat aan moet sluiten ligt aan de soort aansluiting die je in de woning hebt. Dat betekent ook dat we hier niets zinnigs over kunnen zeggen zonder te weten wat voor een groep je in de groepenkast hebt (kookgroep? 3-fasen krachtgroep?), zonder te weten hoe de Perilex contactdoos is aangesloten (hier is helaas geen standaard voor) en zonder te weten hoe de stekker is aangesloten (zelfs bij aangegoten stekkers kom je 2 varianten tegen).

Zomaar wat varianten proberen is zeer onverstandig, als je een 3-fasen krachtgroep zou hebben is de kans heel groot dat je de kookplaat sloopt bij verkeerd aansluiten.

In het algemeen kan ik wel alvast vertellen wat er niet klopt op de foto:
- De aders lijken veel te lang om de trekontlasting nog te kunnen monteren. Dat beugeltje moet je op de zwarte mantel van het aansluitsnoer klemmen maar dan hou je wel heel veel aderlengte over om in het kastje te proppen.
- Er lijken geen adereindhulsjes gebruikt te zijn.
- Zorg dat er alleen koper onder de schroeven zit, geen isolatie! Bij de bruine en groen/gele ader gaat dit nu sowieso fout.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu