Knikarmaschermsnoer direct op WCD aansluiten, maar hoe?

Haaggie

  • #1
Ik heb een knikarmscherm met (Becker) afstandsbediening. Stroomaansluiting was doorgeboord naar een WCD in m’n woonkamer, en dat heeft altijd perfect gewerkt. Knikarm wordt bediend met een afstandsbediening voor omhoog en omlaag.



Nu is mijn knikarmscherm even van de gevel geweest i.v.m. montage schuifpui, alles hangt weer, en stroom is weer door de muur naar de WCD, en moet weer aangesloten. Alleen…ik weet niet meer hoe de aansluiting zat op de draden van mijn WCD…Ik heb er bij loshalen geen foto van gemaakt..Moet simpel zijn, maar ik denk dat ik iets over het hoofd zie. Knikarmsnoer heeft bruin, zwart, blauw en groen/geel. Nu weet ik dat blauw op blauw moet, en aarde op aarde. Maar hoe moet ik de zwarte en bruine draad op de WCD aansluiten?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
En heb je hem bij de ontvanger van de afstandsbediening losgehaald?
Plaats even een foto van waar je hem aan wilt sluiten.
 

Haaggie

  • #3
Hi Frank, hij is verder nergens losgehaald: snoer van 't scherm is alleen losgehaald van de kroonsteen achter de WCD. Ik kan me herinneren dat er volgens mij 2 draden bij elkaar waren gedraaid (zwart en bruin?)..Hier de foto:

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Foto's svp plaatsen via de functie Afbeelding uploaden van Klusidee. Heb ik nu even voor je gedaan.

Het zal inderdaad met zwart en bruin bij elkaar hebben gezeten.

Alleen is dat niet echt via de voorschriften. Permanent aangesloten apparaten horen via installatiedraad en lasdoppen en of klemmen aangesloten te worden.
 

Haaggie

  • #5
Ha Frank, ok, als ik maar zeker weet dat bruin en zwart van 't scherm bij elkaar aan de bruine fasedraad van de WCD moeten..Ga ik wel netjes maken met lasklemmen.

Punt is echter dat o.b.v. bruin/zwart bij elkaar het zonnescherm het niet doet. Geeft geen kik. Scherm is ongeveer een week van de muur geweest. Zou 't kunnen zijn dat de Becker AB weer opnieuw ingeleerd moet worden?

Ondertussen nog wat meer info gevonden: ik zit i.i.g. op 't goede spoor qua bedrading, nu nog uitvogelen waarom 'ie 't niet meer doet..

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Ja, zo'n afstandsbediening moet je weer aan elkaar paren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu