Probleem - vloerverwarming warmt erg langzaam op

Heat

  • #21
Heren commentatoren:
Eigenlijk wilde ik geen bijdrage meer leveren aan de discussie over dit onderwerp, maar.......

Een RTL ventiel is verplicht (evenals de terugslagklep) op verdelers voor vloerverwarming aangesloten op de stadsverwarming.
Stel je eerst eens op de hoogte van de eisen die energiemaatschappijen stellen op het gebied van verdelers voor vloerverwarming voordat je je in dit soort discussies mengt. Dit resulteert alleen maar in onzinnige adviezen en overbodige vragen.
Je kunt zo'n RTL ventiel niet zomaar weghalen: het zit er niet voor niets op.
Je zadelt de gebruiker met verkeerde adviezen snel op met torenhoge rekeningen van de stadsverwarming!!
Het zal zeker de eerste keer niet zijn, dat er verkeerde verdelers bij stadsverwarming zijn toegepast en de gebruiker met zeer hoge kosten komt te zitten. (evenals buis waarin aluminium is verwerkt: kan ook niet zomaar toegepast worden bij stadsverwarming, maar dat even terzijde)

Zomaar een standaard verdeler voor vloerverwarming aansluiten op een stadsverwarming mag niet: let dus op met jullie goedbedoelde advies.

Dat is nu net het probleem waarop ik bij een ander onderwerp al heb gewezen: ondeskundige adviezen bouwen een beeld over vloerverwarming op wat totaal niet klopt.

Zoals er nog steeds leveranciers/verkopers van laminaat en parket zijn die stellen dat een vloerverwarming aangesloten op een stadsverwarming niet zou kunnen omdat de temperatuur van de stadsverwarming te hoog zou zijn. Zulke pertinente onzin zet de consument steeds maar weer op het verkeerde been over een prachtig energiebesparend systeem als vloerverwarming.

Terug naar de oorspronkelijke vraag: hier is al een fout gemaakt bij de aanleg, verkeerd bezuinigd op een paar groepen. 4 groepen voor 60M2 werkt niet of zeker niet optimaal, wat je ook regelt.
 

Chathanky

  • #22
Je hebt deels gelijk Heat wat betreft de stadsverwarming.
Echter de torenhoge rekening is in jou woorden vertokt grote onzin.
Als HTS er zou jij dat zeker moeten weten. Dit is is vrijwel de basis die je gehad moet hebben.
Om het nog maar even op te rakelen gaat het om twee grootheden.
Flow (doorstroming) en temperatuursverschil.
Met die twee grootheden is nauwkeurig vast te stellen wat het energieverbruik is. Nog wat nauwkeuriger wordt het als de dichtheid van water wordt mee genomen.

Zover de opfriscursus energietechniek. :wink:

Wat gematigde reacties zouden je best sieren Heat.

Om de vragensteller van dienst te zijn had je kunnen aangeven dat dat ventiel best op 50 graden mag staan. Dat zal de doorstroming bevorderen.
Een antwoord of de vragensteller een stadsverwaming heeft is overigens niet beantwoord. De verdeler heeft alle kenmerken dat het zo is.

Dat van dienst zijn was toch ook jou doelstelling?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #23
Dit is vermeld in de eerste post:
-Helemaal rechts (leiding net niet te zien) komt er heet water binnen (stadsverwarming, dus is niks aan te veranderen). dit gaat eerst langs een beveiliging (de knop die je rechts ziet) volgens mij.
 

Cris-99

  • #24
Heren,
Ik lees nu erg veel verschillende meningen, maar volgens mij komt het op hetvolgende neer:
- In principe staan alle knoppen wel goed ingesteld (eventueel kan de aanvoer nog op 50 graden zetten en de retour op 40 graden, want hier moet geloof ik 10 graden verschil in zitten).
- En verder vrees ik dat heat gelijk heeft, dat er is bezuinigd op de groepen en dat er te weinig capaciteit is aangelegd.
- Volgend jaar eventueel de 2 radiatoren maar eens gaan aansluiten, ik neem aan dat dat wel gaat schelen?
 

Chathanky

  • #25
Op welke stand heb je je pomp staan?
Met een twee of driestanden pomp kan het helpen als je de pomp in een hogere stand zet.
Maar als de ingestelde aanvoertemperatuur niet gehaald wordt heb je toch te weinig aanvoer van warm voedingswater voor de vloer. De pomp hoger zetten helt dan ook niet. Je zal dan de doorstroom van warm cv water moeten verhogen. (inregelen)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu