Probleem met Flakt minifan

Rick28

  • #1
Ik heb in mijn woning een mechanische ventilatie van Flakt (minifan). Heb hem uit moeten zetten want hij knalt me zekering van de bovenverdieping steeds uit. Het is zelfs zo erg dat de stroom in me huis gaat knipperen als ik bv. de koffiezet apparaat aan zet. Als ik de deur van de elektriciteitskast open doe hoor je de zekering knetteren en wordt hij echt heet (kan het niet beetpakken).
Wat kan dit zijn ?Heb hem vandaag schoongemaakt na een jaar of 5 maar durft hem niet aan te zetten
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De zekering is niet vergenoeg aangedraaid of de passchroef die eronder zit i sal helemaal verbrand.
Passchroef laten vervangen is dan de enige oplossing.
 

Rick28

  • #3
Nu dat ik de minifan uit heb gezet (uit het stopcontact) gaat alles weer goed, geen hete of knetterende zekeringen ook geen licht uitval.
 

Ronald42

  • #4
Raar verhaal maar niets verbaast mij in de elektra. Fan verbruikt bijna niets Maar in dien hij defect is of 1 van de condensatoren kan het wel. Lijk mij voor uw veiligheid echt een geval van elektriciën erbij halen. Fan uit laten staan is geen optie omdat dit slecht is voor de luchtkwaliteit en vochtbalans in uw woning.
 

Gerrit

  • #5
Volg het advies van the headhunter en laat de passchroef vervangen.
Er kan een stroom lopen, ver onder het maximum van de zekering, maar bij een slecht kontakt kan de zekering zo heet worden dat ze niet door de stroom doorsmelt, maar door de hitte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu