Probleem met stopcontacten nadat stukadoor is geweest

Stef_95

  • #1
In mijn woning zat overal opbouw schakelmateriaal en opbouw stopcontacten.

De stukadoor kon vrij snel komen, en achteraf kom ik erachter dat het niet zo makkelijk is om overal dubbele inbouw stopcontacten te plaatsen in de bestaande wanddozen...

Het binnenwerk van de nieuwe stopcontacten past eigenlijk niet in de wanddoos, maar met een beetje creativiteit en wringen moet dat nog net lukken.

Het volgende probleem is dat de schroefgaten in het binnenwerk links en rechts (horizontaal) zitten, terwijl de schroefgaten in de wanddoos boven en onder (verticaal) zitten (zie foto's)

Hoe los ik dat op? Moet ik gaten boren in het ijzerwerk? Of gaten in de muur links en rechts maken?

Kan ik niet gewoon beter het stucwerk voorzichtig proberen weg te halen, zodat ik de wanddoos eruit kan halen en een nieuwe kan plaatsen die groter is, en waarbij de gaten wel links en rechts zitten? Er komt toch een afdekplaat over dus wellicht kan dit zonder dat er zichtbare schade overblijft aan het stucwerk?

Ook heb ik evt. nog een emmer Renoband om e.e.a. bij te werken indien nodig. Wat denken jullie?

PS. bovenste foto is van een lichtschakelaar, onderste van het stopcontact, maar het gaat om het principe. De wanddozen in de woning voor zowel lichtschakelaars als wcd's zijn namelijk hetzelfde.

tempImageQL6nbo.jpg
tempImageH56VBS.jpg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Dat is nogal oud allemaal.
Ik zou nieuwe stopcontacten kopen zonder randaarde maar wel met 4 schroefgaten. De stopcontacten van bekende merken hebben dat allemaal.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Dit is geen inbouwdoos maar een normaaldoos die in de muur is verwerkt. Daar past inbouw spul inderdaad niet lekker op.
 

Ijssel87

  • #4
Gemiste kans, had van te voren inbouwdozen geplaatst of laten plaatsen. Hoe ga je de wanden afwerken? Je kan nog steeds die dozen vervangen voor de juiste, maar dan zul je rond de normaaldozen weer het 1 en ander open moeten breken en na het plaatsen van inbouwdozen weer dicht moeten maken.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
En gezien de kleuren van de draden is de gehele installatie wel aan een upgrade toe.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu