Perilex naar 220v?

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #21
Tom345; het is een inventum met 4 zones, is eerder gemeld.

Als je het contact van de aarde als bovenkant ziet, dan lijkt zwart een bruggetje te zijn tussen contact rechtsboven en rechtsonder. Rechtsboven zit ook een bruine draad erbij. De zwarte draad zit inderdaad niet goed vast. Dat is wel iets om op zijn minst even goed vast te zetten onder de schroef.

We hadden eerder al gezien dat je een 1 fase installatie hebt. Dan is het vreemd dat er maar 1 nul naar de perilex loopt.

Weet je inmiddels wellicht ook welke automaten in de groepenkast de perilex bedienen?

En weet je ook hoe het binnenwerk nu weer vastgezet is? Welke kleuren zitten boven en welke onder?

Er bestaat geen kant en klaar verloop. Die zou je zelf moeten maken met een stekker, stuk snoer en een contrastekker. Ik denk dan dat het gemakkelijker is om aan jouw kookplaat enkel een nieuwe perilex stekker te zetten.

Gezien de perilex contactdoos niet 'standaard' is aangesloten en we nog steeds met best wel wat vragen zitten, is het wellicht verstandig er even iemand bij te halen die wat meer kennis van elektra heeft. Hoeft niet per se een installateur te zijn.
Je zult nu op zijn minst wat moeten gaan meten met een 2polige meter....
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #22
Een Pelilex contactdoos met een ader te weinig, een groepenkast zonder kookgroep en een 4 pits kookplaat met een gewone stekker. Dit verhaal rammelt aan alle kanten idd.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie en Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #23
Ik heb zelf weinig ervaring met huurhuizen, maar het lijkt me toch dat de verhuurder die kookgroep en perilex in orde moet maken? Veilig is het nu in ieder geval niet...

Even los van dat TS een andere kookplaat wil aansluiten, moeten de automaten van de kookgroep wel worden gekoppeld en moet er een tweede nuldraad worden getrokken en ook dat knetterende bruggetje uit de perilex eruit. Ik zou er bij de verhuurder op aandringen dat hij dit moet laten herstellen.

Het begint in ieder geval nu wel heel wat anders te worden dan even een nieuwe stekker aan een kookplaat zetten.
 

Cilia

  • #24
Ik ga in ieder geval een oom van me vragen om eens langs te komen en naar de hele aansluiting te kijken, hij heeft ervaring in t vak dus hij kan een stuk meer zien dan ik en wat uitproberen. Geen idee hoe het zo gekomen is maar het is inderdaad ook wel iets om mee naar de verhuurder te gaan... Bedankt voor alle hulp tot nu toe!
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie en Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu