Oven op verlengkabel?

Elsa1985

  • #1
Hoi allen,

Ik hoop dat ik hier goed post en mij aan de richtlijnen houd.

Mijn oven, zonder kookplaat, is verwijderd van de keukengroep/stopcontact. Nu heb ik bij Gamma verlengkabels gezien, met randaarde. Kan ik deze hierop aansluiten en zo ja, waar moet ik op letten?
(Met stekkerdozen ben ik een max. Wattage gewend maar zag hierbij alleen ampère?) Ik hoop op reactie en bij voorbaat heel erg veel dank.
 

Auto-Geen

  • #2
Ampere x Voltage = Wattage
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Heel veel ovens mogen volgens de voorschriften van de (betreffende) fabrikant niet met een verlengsnoer aangesloten worden en moeten beslist op een aparte groep via een vaste verbinding (plus stopcontact tussen vaste verbinding en aansluitsnoer van de oven) aangesloten worden.

Reden daarvoor is o.a. het grote vermogen dat veel ovens vragen (vaak meer dan 3000 Watt).

Op het typeplaatje staat aangegeven hoeveel Watt (of VA, dat is bijna hetzelfde) de oven vraagt, naast inderdaad de aansluitwaarde (in Ampere). Die aansluitwaarde is vaak hoger dan je uit het pure Wattgetal omgerekend naar Ampere, omdat er daarbij rekening gehouden wordt met inschakelstromen en dergelijke.
 
  • Like
Waarderingen: Kaajee

Kaajee

  • #4
Maar let ook op de aansluitwaarde van je oven, die is in de regel best hoog. En dan dus uitkijken waar je hem op (bij) aansluit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu