Muziek in het keukenplafond?

Helen S

  • #1
Wie kan mij iets vertellen over de mogelijkheden van muziekspeakertjes in ons (nog te maken) verlaagde keukenplafond? Is zo'n systeem aan te sluiten op een bestaande stereotoren (die bijvoorbeeld in de woonkamer staat)? Of wordt dat een eigen radio voor in de keuken?

We leggen in februari ook een nieuwe vloer op de begane grond.
We zouden graag 2 TV-aansluitingen in de woonkamer willen zodat we de meubels eens kunnen verplaatsen en ook de TV.
Kan de huidige TV-aansluiting gedeeld worden naar 2 plaatsen in de woonkamer? De afstand tussen de bestaande en de nieuwe plaats is ongeveer 6 meter.

Alvast bedankt voor de reacties!

Groetjes, Helen.
 

Fiesiekus

  • #2
Kan allemaal. Kabel voor speakers resp. TV-signaal kopen, de nodige connectors erbij en aan elkaar knopen en aansluiten. En spelen maar....
 

Pepjo

  • #3
Beide opties zijn mogelijk, het is net waar je de snoeren van de spakers in je plafond naar toebrengt. Met een eigen installatie in de keuken kan de kok wel z'n eigen keus maken natuurlijk.

Een Tv aansluiting kun je splitten, er bestaan hiervoor splitters, te verkrijgen in de bouwmarkt voor een paar euro.
Mocht het signaal te slecht worden dan bestaan er antenne-versterkers.
 

Jack82

  • #4
Speakers een een eigen keuze het kan beide, moet wel letten op de impendantie van de luisprekers als deze op een stereo worden aangesloten.

Tv ligt eraan wat je precies wilt.

Uit je verhaal te leiden meen ik een tweede inbouwdoos met tv/r uitgang, Geen apparte kabel los over de vloer.

kwestie van bestaande lasdoos waar tv/r signaal op binnen komt vrijkappen.
indien mogenlijk een buis verbinder in de doos schuiven, sleuf kappen buis erin en een tweede las doos aan de andere kant van de van de buis. Alles dichtsmeren met stuuc. coax kabel erin trekken onder de eerste tv/ aansluiting twee coax kabels aan sluiten en in de tweede doos een kabel.

Gr Jack
 

Ralph

  • #5
Over speakers in het plafond......... waar veel mensen niet aan denken is het feit dat je mono moet gaan.
Dus, je kan wel van de stereotoren een "line out" pakken en dat een oud versterkertje ( van de rommelmarkt o.i.d.) die je mono kan schakelen aansturen.
Voordeel hiervan is ook dat je je stereotoren onafhankelijk van je overige ruimtes waarin jij je plafondspeakers hebt hangen harder of zachter kan zetten.
Andersom geld dat dan ook.
En dat is vaak wel prettig weet ik uit ervaring, ik heb et namelijk zelf ook al jaren in de bovenstaande set up :mrgreen:
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Waarom zou je over moeten gaan op mono, ik wil toch stereo geluid hebben?
Ik heb gewoon 2 dikke (2,5mm) kabels van de stereo in de kamer naar de keuken gelegd.
Mijn versterker heeft gewoon 2 A en 2 B uitgangen op de versterker en omdat die speakers in de kamer al op de A zaten de keuken dus op de B aangesloten.
Dit heeft als voordeel dat ik de speakers dus aan en uit kan zetten en dus ook het geluid in de kamer uit kan zetten (als daar de TV aan staat) en juist in de keuken wel geluid heb.
Het voordeel van het op 1 versterker aansluiten is dat je dan in de kamer en de keuken het zelfde geluid hebt want hier wordt regelmatig heen en weer gelopen en zo mis je niets van de uitzending of je favoriete CD.

In de keuken zelf heb ik vrij grote (28 cm) 3 weg auto luidsprekers toegepast en deze boven het keukenblok in de koof voor de afvoerbuizen gemaakt. Met behulp van wat isolatie materiaal een klankkast gemaakt en het klinkt als een klok, nou ja de klok hoor je niet meer :mrgreen:

Hou er echter wel rekening mee dat autospeakers vrijwel altijd 4 Ohm zijn heb je ook al in de kamer 4 Ohms speakers staan dan wil de overlastingsbeveiliging wel eens aanspreken als je het geheel wat harder zet.

suc6

Gerrit
 

Ralph

  • #7
Stereo in de wc en keuken eventueel badkamer is niet waarneembaar, omdat de opstelling voor goed stereobeeld al niet klopt, je hebt de speakers immers in je plafond hangen.
2e, als je 1 speaker stereo aansluit heb je maar half geluid bijv. alleen links. Je zal dan altijd 2 speakers in elke ruimte moeten hangen.
Dan heb je nog het vermogen wat onevenredig gaat worden, de kamer zeg maar zo'n 100m3 zal meer DB nodig hebben dan een keuken gemiddeld 40m3 of wc 3m3.
Ergo, in je woonkamer klinkt het lekker en in de wc word je doof.
En in mijn set up heb je dus ook overal dezelfde muziek tv, cd, dvd whatever, je pakt immers een line out van je versterker in je woonkamer en stuurt daarmee een 2e versterker aan.
Alleen is het nu op elke ruimte geschiktheid afstelbaar in DB.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu