Plafondverlichting doet het niet

Anton1984

  • #1
Toen ik dit huis kocht, deed de plafondverlichting het niet (toen ik het aansloot uiteraard) in de gang en woonkamer (boven eettafel). Die van de keuken werkt wel en rest van het huis ook. Op de Funda foto's doen ze het wel allemaal. Ik vond 1 (ik dacht de blauwe) kabel wel vrij ver uit het plafond steken in de gang...

Huis laten renoveren en ook nieuwe stopcontacten, meterkast, knoppen etc. Elektricien zei: er zit gewoon spanning op, dus het zou moeten werken. Dus ik had natuurlijk goede hoop dat door de aanpassingen het weer zou werken. Maar vandaag weer (andere) lampen gemonteerd na de verbouwing: niks. Ook een smart lamp geprobeerd maar Hue vond deze ook niet.
Het is een jaren 30 woning en zo'n verzamelkastje/stroomkastje (sorry, weet even de naam niet) kan ik niet vinden. Is er een logische plek voor zo'n kastje? Ter verduidelijking: de kabels uit het plafond komen door een relatief klein gat.

Ik ben dus bang dat 1 kabel los zit, maar hoe ga ik hier in hemelsnaam een oplossing voor vinden? Huis is net gestukt en alles, dus 'even het plafond eruit' zie ik uiteraard niet echt zitten.
 

Anton1984

  • #2
Verdieping boven komt nog een keer nieuwe vloer in. Daar dan de vloer eruit slopen en hopen dat ik erbij kan? Al zit hier waarschijnlijk nog een extra laag tussen met riet erin.
 

Ths123

  • #3
Eerste actie is meten en zeker weten dat er geen spanning is. Doorgaans werden er in de jaren 30 vaak metalen lasdoosjes in de verdiepingsvloer erboven aangebracht. De kans bestaat inderdaad dat er ergens een draad in een doos is losgeschoten. Ik zou dan inderdaad voorzichtig in de vloer van de bovenverdieping gaan zoeken. Succes!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu