Miele Novotronic W715, programma regelmatig van slag

Vincentbrinkman

  • #1
Goedemiddag lezers van Klusidee,

Regelmatig raakt mijn wasmachine van slag. Er treden tweetal haperingen op Normaal gesproken als de wasmachine net opgestart is dan verspringt op een gegeven moment het lampje, nadat water door het zeepbakje is gegaan, van lampje AAN, naar lampje HOOFDWAS.... maar bij mij zie je het lampje van hoofdwas in een fractie van een seconde aangaan maar valt dan weer terug in de lampje AAN en de trommel draait tot in het oneindige door zonder daadwerkelijk aan de hoofdwas te beginnen. Soms begint ie gedeeltelijk aan de hoofdwas maar valt dan halverwege het programma terug in de lampje AAN modus en draait rondjes en rondjes en blijft daar in hangen. Als ik dan vervolgens met de ronde programma-schakelaar de machine op UIT zet dan reageert de machine daar niet op en blijft gewoon draaien. Ik moet de machine echt uitzetten met de aan/uit knop om het wassen te beëindigen.
Als ik de wasmachines vervolgens c.a 2 dagen met rust laat en nix mee doe doet ie het gewoon zoals het hoort...juiste temperatuur en correcte programma werkt ie dan af. Problemen spelen altijd als ik meer dan 1 wasje achter elkaar draai. vreemd.

Tweede punt is aantal dagen terug voor het eerst opgetreden en dat was alhoewel mijn wasmachines op 30 graden stond, de gehele machine warm werd, het glas van de deur werd heel heet en zelfs de hele metalen behuizing werd warm. Je voelde de warmte van dat ding afkomen als je er naast zat. kleding allemaal gekrompen want hij had uit zich zelf waarschijnlijk de temperatuur laten oplopen...heel vreemd

Nu heb ik een ouder soort gelijk onderwerp bekeken op dit forum en dat het waarschijnlijk een defecte bedrading zijn kan, een defect element, een defecte NTC een defect verwarmingsrelais of een defect aan de electronic. k hoop dat jullie iets meer weten

bij voorbaat dank!


groetjes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het lijkt me verstandig een (plaatselijk) reparatiebedrijf te bellen, hier lijkt me meer aan de hand dan een kleinigheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu