Miele Novotronic W715 draait niet; koolborstels vervangen?

Patrickdk

  • #1
Hallo,

De trommel van onze wasmachine, een Miele Novotronic W715, draait niet meer "vanzelf"; je kunt de trommel nog wel met de hand laten draaien, maar ook daarbij ontstaat wat lawaai.

Uit eerdere topics heb ik begrepen dat het een goed idee is om naar de koolborstels te kijken. Ik heb de voorkant los gekregen door de twee schroefjes onder het zeepbakje te verwijderen en de 3 grote bouten bij de deur los te draaien, en beneden, achter het deurtje bij het filter, een pinnetje in te duwen. Rechtsonder heb ik een plastic kap losgehaald die met sterretjes vast zat, en een groene kabel met 3 "stekkerblokjes" verwijderd. Daarna heb ik uit het zacht-plastic plaatje wat sterschroefjes gehaald, maar krijg dat plaatje niet los. Die lijkt wel vast te zitten in het rode ronde ding.



Zit ik in de juiste hoek te zoeken naar de koolborstels? Hoe krijg ik het zacht-plastic plaatje los? Waar moet ik anders kijken?

Alvast enorm bedankt!
 

Patrickdk

  • #2
Na wat harder trekken heb ik het plaatje eraf kunnen halen, en het rode onderdeel verwijderd. Daarin zaten de koolborstels. Die zijn nu vervangen, en hij draait weer alsof (zo goed als) nieuw is!

Hier kan een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu