Miele novotronic W715 doet het heel soms

Wat nu

  • #1
Ik heb een Miele Novotronic W715. De wasmaschine deed helemaal niets en heb toen een monteur laten komen. En je raad het al, toen deed hij het ineens. Volgens de monteur was er ook niets aan de hand. Heeft hem geheel doorgemeten.
Nadat ik vervolgens de machine weer op zijn plaats had gezet deed hij opnieuw niets. Met niets bedoel ik dat hij vermoeddelijk geen stroom krijgt. Lampjes branden niet, reageert nergens op.

Na een tijdje heb ik opnieuw de stekker in het contact gedaan en plots deed hij het weer. Hij wast dan goed en maakt het programma af.

Nadat ik de stekker uit het stopcontact heb gehaald en hem er vervolgens daarna er weer in het stopcontact stopte deed de machine opnieuw niets meer.

Het stopcontact is goed, daar ligt het niet aan. Maar waar kan het wel aan liggen? Een paar keer de stekker in en uit het stopcontact helpt niet.

Alvast bedankt voor jullie reactie!
 

Aa

  • #2
Klinkt als de druktoetsen set of de module. als je hier zelf aan wilt beginnen zul je een multie meter moeten hebben en het nodige verstand van electronica en schema lezen.

bij miele zit er altijd een schema bij als je de service deur open hebt.

deze krijg je open door de drie bouten maatje 10 achter de deur te verwijderen en de drie schroeven achter het zeepbakje, even opletten op het aftapslangetje onder bij de afvoerpomp. nu kun je de hele voorkant als een deur open maken.

dan zie je het schema wel zitten, en nu wachten tot hij het niet doet want dan kun je pas gaan meten en de fout zoeken.

begin bij de druktoesen set en ga dan kijken of je voeding op de module krijgt. is dit het geval dan zit de fout in de module. als je geluk hebt zit er een los contact op. maar het komt vaker voor dat de trafo die er op zit uitvalt. in dit geval moet je een hele nieuwe module bestellen wat waarschijnlijk de machine niet meer waard is. succes.
 

Wat nu

  • #3
Ik ben bang dat je gelijk hebt.
Wordt dus toch een ander zoeken.

In elk geval bedankt voor je reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu