Miele Novotronic Meteor W715 "dood"halverwege prog

Roelof999

  • #1
Onze wasmachine is er tijdens het wassen zonder vooraankondiging volledig mee gestopt. Stond vol met water. Ik heb het water er uit laten lopen via het slangetje en met de hand de deur geopend. Ik heb spanning op het stopcontact, maar geen enkele reactie op het display.
Zit er nog ergens een zekering in de machine zelf? Ik kan geen schema in de machine vinden, dus kan het daar ook niet op nakijken.
 

Roelof999

  • #2
OK: spanning komt vanaf stopcontact naar print achter aan/uitschakelaar.
en ook door deurschakelaar heen. Vervolgens lijkt (volgens mij) de 230V via een grijs/grijs/zwart-rood kabel naar een print aan de binnenkant van de servicedeur (scharnierkant) te moeten gaan, maar daar meet ik geen 230V.
Ik ga nu het bedieningspaneel aan de voorkant losmaken. Daar loopt de spanning ergens "dood".
 

Roelof999

  • #3
Zo weer een probleem opgelost. Dit kwam ik tegen: Ik meet 0 ohm tussen de netstekker naar pen 10 en door de aan/uit schakelaar verder via 15 en 14 naar pen 12. (Zie ook de pdf die ik verderop noem). Lijkt goed.

Ik meet 0 ohm tussen de netstekker naar pen 9 en door de aan/uit schakelaar naar een schijnbaar los liggend printspoor, dat via een doorverbinding naar de andere zijde van de print lijkt te gaan. Ik meet oneindige weerstand naar alle overige sporen op de print en dat lijkt me niet goed

Aan die andere zijde lopen ook spoortjes naar de pennen 11 en 13. Op beide meet ik aan de componentzijde van de print oneindige weerstand naar alle andere sporen op de print en dat lijkt me niet goed.

Pen 11 moet worden aangesloten op schijnbaar los liggende spoortje. Zie ook zevende foto in deze PDF: https://forum.teamhack.de/filebase/download/17 Ik had geprobeerd dit opnieuw te solderen, maar omdat de andere kant onder de schakelaar zit, kan je daar niet bij. Daarom aparte draadbrug gelegd.
De was draait alweer.
Wat is Internet toch een mooi medium.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wat is Internet toch een mooi medium.
En wat mooi dat u het zelf opgelost hebt, knap gedaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu