Miele Novotronic w715 lang wasprogramma/warmt niet op/etc.

Kafman

  • #1
Hallo,

Ruim een jaar geleden heb ik een tweedehands Miele Novotronic w715 gekocht. Aanvankelijk waren er geen problemen met het apparaat, maar enkele maanden geleden viel het mij op dat het wasprogramma (wit/bont) erg lang duurt (zo’n 3 uur). De monteur vertelde mij toen dat hier niets aan gedaan kon worden.
Twee weken geleden is echter de machine er helemaal mee op gehouden. Er stond nog water in, dus hij is waarschijnlijk in de spoelstop vóór het pompen uitgevallen. Het aan/uit knopje brandde niet meer en de deur ging niet meer automatisch open. Er waren geen stoppen doorgeslagen. De monteur vertelde dat het in de knoppenmodule zit, maar dat dit zo’n 200 euro zou gaan kosten (150 voor module, 50 inbouw). Dit vond ik te veel geld, aangezien het apparaat mij 250 euro bij aanschaf heeft gekost.
Vandaag heb ik toch nog even zelf geprobeerd e.e.a. te repareren. Heb de knoppenmodule ‘doorgemeten’ (batterij met lampje) en bleek inderdaad een geleidingsverlies te bestaan over de aan/uit-knop (tussen schakel 9 en 11). Heb voor 30 euro bij een tweedehands knoppenmodule weten te bemachtigen en waarachtig… hij deed het ineens weer. Heb het filter meteen ook schoon gemaakt: kwam een metalen labeltje van een spijkerbroek uit… Zou dit verantwoordelijk kunnen zijn voor het doorslaan van de knoppenmodule?
Meteen een kookwas wit/bont aangezet om de machine te reinigen, maar deed er weer ellenlang over. Het raampje werd overigens niet echt warm, zou bij 95 graden toch wel warm moeten worden? Is uiteindelijk na ruim 2 uur in “spoelstop
 

Kafman

  • #2
Ow trouwens, na meerdere wasbeurten ben ik er achter dat de machine waarschijnlijk vol bleef staan vanwege centrifugestand "zonder centrifugeren", maar probleem blijft dat hij echt bijna 3 uur over het programma doet, dat hij het water niet opwarmt en dat het lampje "hoofdwas" knippert tijdens spoelen, pompen, centrifugeren en na afloop van het wasprogramma.
 

Henny

  • #3
Controleer of de luchtval (kunststof kamertje aan de voorzijde van de kuip) en het hierop aangesloten slangetje van de pressostaat goed schoon zijn.

Als dit in orde is, controleer dan de ohmse weerstand van het verwarmingselement en de hierin gemonteerde NTC temperatuurvoeler.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu