Meterkast upgrade en eindgroep kookplaat

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #21
HenkL14 schreef:
De kookplaat zou ik aansluiten op een 2-fasen groep. Dat is een stuk goedkoper in de meterkast en de kookplaat heeft niet persé 3-fasen nodig
Niet mee eens. Als je de beschikking hebt over 3 fasen zou het advies moeten zijn om deze over de 3 fasen te verdelen.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

XanderH

Specialist Elektra
  • #22
In principe kun je de hoofdschakelaar laten zitten. Maar weet je zeker dat je geld wilt investeren in de groepenkast en dan een component van 40? jaar oud wilt laten zitten? Alles gaat ooit een keer kapot en het zou toch zonde zijn als je over een paar jaar alsnog storingen hebt hierdoor. Of als de nul opeens niet meer mee in zou schakelen en je alle apparaten in je woning sloopt door een zwevende nul ofzo.

Ik zou meteen alles (laten) vervangen als je er toch mee bezig gaat, dan gaat het weer tientallen jaren probleemloos mee. Het geeft ook meteen meer ruimte voor de nieuwe groepenkast, in plaats van 2x12 modules zou je zo te zien 3x12 modules boven de meter kwijt kunnen waarvan je er maar 4 inlevert voor de hoofdschakelaar.

En inderdaad zou ik in een 3-fasen installatie gewoon een 3-fasen groep toepassen voor de kookplaat, zoals die er nu zo te zien ook al zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu