LED spotjes inbouwdiepte < 20mm voor plafond

BartezzNL

  • #1
Hoi allemaal,

Begin me al helemaal thuis te voelen hier op het forum. De zoekfunctie heb ik inmiddels wel +200 keer gebruikt maar door de forumregels kan ik geen antwoord vinden op het volgende;

Wij willen spotjes in het plafond van onze badkamer. Nu is het plafond van beton en is boren dus geen optie. Verlaagd plafond dus. Maar vanwege het bovenlicht van de deur kan ik niet lager gaan dan 20mm, dat is inclusief de dikte van de gipsplaat. Niet veel ruimte dus.

Overal aan het zoeken maar kan niet veel vinden dat aan deze eisen voldoet.

Nu mag ik niet vragen om merken en/of links te posten hier, maar zouden jullie een privebericht kunnen sturen mochten jullie iets weten?

Alvast bedankt,
Bartezz

PS. Oplossing als het bovenlicht (al dan niet gedeeltelijk) vervangen door een dichte plaat oid zijn natuurlijk de revue gepasseerd maar omdat we verder geen daglicht hebben op de badkamer vind ik dat niets...
 

Fendtgek

  • #2
Ik had hier in de keuken hetzelfde probleem. Er is een stuk bijaangebouwd en daar zit uiteraard een nieuw (gips) plafond in. Het oude is beton. Aangezien het wel 1 geheel moest worden, heeft hij ook gips onder het beton gemaakt, met ook maar een cm of 3 ruimte ertussen. Toen ik het er met hem over had, heeft hij het opgelost en precies op de plekken een gat in het beton gekapt. Er zaten holle stenen in het plafond, waardoor het best gemakkelijk ging.

Weet niet of het voor jou ook een oplossing is, hier was het best een goeie oplossing.
 

BartezzNL

  • #3
Dankje voor je bericht.

Heb ook gedacht om her en der wat te kappen. Maar dit forum heeft me van dat idee afgebracht. Zou lullig zijn als ik begin te kappen en net op het betonijzer kom, als ik dat beschadig ben ik verder van huis.

Bronnen voor lage inbouwspotjes zijn welkom via de pm.

Thanx
 

Nl12439

  • #4
Je zou eens kunnen kijken bij spots die je in tegels kan inbouwen. vooral gebruikt voor de tuin etc. wellicht dat je daar wat mee kan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Het hangt af van de soort betonvloer of je er gaten in kan maken. Weet je welke vloer je hebt? Soms kan je dit bij het trapgat zien. Of het staat op een bouwtekening.
 

BartezzNL

  • #6
Waar kan ik dat aan zien dan? Trapgat is afgetimmerd maar nu ik de koof rond de mechanische ventilatie in de badkamer heb afgebroken kan ik wel wat zien van waar de pijp naar boven gaat. Het lijkt erop dat de laag beton niet erg dik is maar waar moet ik op letten en wanneer zou 't 'boorbaar' zijn en wanneer niet?

Cheers
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Is lastig te zien als je het verschil niet weet tussen de verschillende vloeren. Aanwijzingen krijg je door raveelijzers, plaatnaden, bij doorsnedes (gaten), enz. Het makkelijkst is op de bouwtekening te kijken.

Ik bedoelde het vooral in relatie tot het antwoord van Fendtgek. Het lijkt me verstandig alleen te boren in het gedeelte van de vloer waar geen wapening in zit.
 

R0cc0

  • #8
Het bekende blauw/gele woonwarenhuis heeft (kantelbare) LED opbouwspots.
Deze zijn slechts 2 cm dik; misschien kun je daar iets mee? (gedeeltelijk inbouwen?)
 

BartezzNL

  • #9
@R0cco; Thanx, zie prive bericht!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu