Badkamer is zo goed als af. Klusidee forumleden bedankt!

BartezzNL

  • #1
Hoi allemaal,

Zelf vind ik het leuk om foto's van resultaten terug te zien op het forum en dan kan ik zelf niet achterblijven. Voor het verbouwen van de badkamer heb ik dit forum veelvuldig geraadpleegd. Als ik het antwoord niet kon vinden dan plaatste ik een bericht en had ik binnen no time een advies waar ik wat mee kon! Dank daarvoor.

De badkamer was mijn eerste grote verbouwing. Ik had voor de keuken wel leidingen verlegd en de eerste keer betegeld (vloer), daarna de hal betegeld, het toilet beneden voorzien van een hangend toilet en de muur gedeeltelijk betegeld. Maar dit was mijn eerste grote klus.

Ik heb er mijn tijd over gedaan en vooral veel huiswerk gedaan. We hebben op 1 dag na altijd gebruik kunnen maken van de badkamer (douchen in bad).

Voor het tegelen, verlaagd plafond, zandcementvloer, radiator- en plafondspots keuze, lossen pvc lijmverbinding, schroeven etc etc heb ik hier advies ingewonnen en gebruikt!

Ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag delen;

Verlichting onder bad: Ik heb een aluminium hoek strip (25x25) onder tegen de cellenbeton geschroefd zodat het uitstekende deel bovenaan zat en een 'plateau' werd voor de tegels. (helaas geen foto) In de hoekstrip heb ik de LED strip gelijmd. Omdat de (vloer)tegels die tegen de ombouw kwamen 10mm waren heb ik eerst nog een waterbestendige gipsplaat tegen de cellenbeton geschroefd. Deze rust ook op de hoekstrip. Vervolgens de tegels ertegen et voila!

Holle kwartronde tegelhoekstrips: Deze zijn mooi wanneer verstek gezaagd. Maar wanneer er drie bij elkaar komen ontstaat er een 'gaatje'. Dat is niet anders met hol en kwartrond. Ik heb met de soldeerbout dit gaatje opgevuld met wat snijafval. Vervolgens mooi rond geschuurd. En uiteindelijk met een 3 stappen polijstvijl voor vingernagels mooi opgepolijst. Dit is net zo straks geworden als de rest van de strip van de strip.

Heb de foto's met beschrijvingen op Facebook staan en omdat het er veel zijn plaats ik ze niet hier maar deel ik ze via deze link;

Ondertussen ben ik plannen aan het maken voor de terrasoverkapping. Misschien tot in een topic daarover! :)
 
  • Like
Waarderingen: Klusidee ralf

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Knap stukje werk zeg. Ziet er gelikt uit.
Maar die oude tegelzetter had zijn vak nog niet helemaal door met zo'n smal strookje tegels in die hoek bij het bad. :wink:
 

BartezzNL

  • #3
Thanx! Over de originele aannemer kan ik wel ff doorgaan. Wat een prutswerk ben ik allemaal tegengekomen. Revolutiewerk! Maar goed, we hebben er iets van geprobeerd te maken!
 

Ralph

  • #4
Holle kwartronde tegelhoekstrips hebben ook hoekoplossingen hiervoor, die kan je er zo in schuiven.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Ben je niet bang, voor het schoonmaken, van de glazen douchecabine.
Want die staat wel heel erg kort op het inbouwreservoir, en dat andere muurtje.
Zal niet meevallen, om het daartussen schoon te krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu