Kabeldikte bij halogeenspots

Stonedigger

  • #21
Op zich geen gekke suggestie.
Alleen komt dat in ons geval niet handig uit.
Ik zou dan voor tenminste één van de groepen door de tegelvloer van de badkamer heen moeten en dat doe ik maar liever niet (even los van de vraag waar ik de trafo in de badkamer zou moeten laten).
Desalniettemin, dank voor je reactie!

Het is inmiddels wel duidelijk dat we met onze wensen (vijftien dimbare 12v spotjes met trafo op flinke afstand) toch wel tegen allerlei vragen en mogelijke problemen aan zouden lopen.
We hebben intussen ook nog LED overwogen (minder watts, dus wellicht minder kabeldikte en misschien minder trafo problemen) maar daar lopen we volgens gisteren ingewonnen advies (niet in de bouwmarkt, maar bij een speciaalzaak) helemaal tegen een brij van allerlei mitsen, maren, onzekerheden (en flinke kosten) aan.

We overwegen dan ook om ons idee van een over de volle opppervlakte verlaagd plafond met inbouwspots maar helemaal te vergeten en zijn een alternatief idee aan het uitwerken.

Al jullie opmerkingen en adviezen hebben ons echter wel geholpen te voorkomen dat we misschien een uiteindelijk niet haalbare maar (eenmaal gestuct) wel kostbare weg in waren geslagen.
En dat is ook wat waard!
Dank daarvoor :prima:
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #22
Techno tim schreef:
twee trafo's van 300 VA met een afmeting van een kerncentrale ingebouwd
Geeft wel een mooie uitstraling

:mrgreen:
 

Aks

  • #23
Ik las dat het om een betonen plafon gaat
misschien kan je met een diamant boor en enkele gaten boren zodat je plaatselijk een ruimte creeert voor een trafo.

succes
 

Stonedigger

  • #24
Mijn oorspronkelijke simpele vraag was:
In het artikel over halogeenspots op deze site staat "let op de kabeldikte" als spots niet direct naast de trafo gemonteerd kunnen worden. Welnu, daar wil ik graag op letten, maar ik weet niet goed hoe dan precies.

Misschien wat naïef, maar ik had gedacht dat ik dan misschien 1,5mm2 of 2,5mm2 of zo zou moeten gebruiken i.p.v. het standaard 2x0,75mm2 (of 2x1mm2, dat weet ik niet meer precies) snoer dat een verlichtingszaak mij wilde verkopen.

Het is mij inmiddels echter duidelijk dat er iets anders bij komt kijken, dan een iets dikker dan standaard snoer en één trafo.

Met diamantboren ruimte creëren voor een of meer trafo's gaat me in relatie tot de wens van een paar inbouwspotjes helemaal veel te ver.
Zoals hierboven al geschreven, gaan we iets heel anders verzinnen.
Maar dank voor de reactie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu