Badkamerlamp monteren i.p.v. stopcontact

Leintje28

  • #1
In mijn badkamer heb ik boven de wastafel een stopcontact zitten. Aangezien ik graag boven mijn wastafel een spiegel met spotje wil plaatsen, vraag ik me af of je een lamp op het punt van het stopcontact kan monteren. Dus, het stopcontact verwijderen en op die draden een lamp aansluiten. Verder zit het stopcontact echt op het midden van de muur en zou ik de lamp wat hoger willen hebben. Is het mogelijk om een langer snoertje te monteren die dan achter de spiegel weggewerkt kan worden?

Alvast bedankt voor de hulp. :)
 

Gerrit

  • #2
Je zult dan ook een schakelaar moeten hebben, anders heb je dag en nacht de lamp aan.
Plaats de spiegel dus een stukje van de muur en gebruik een stuk snoer met een stekker.
 

Leintje28

  • #3
Ja, dat was ik vergeten te vermelden. Voor dit stopcontact is een schakelaar waarmee je het stopcontact aan en uit kunt zetten. Het is een hele vreemde constructie helaas. En ik wil de spiegel eigenlijk zo dicht mogelijk tegen de muur plaatsen.
 

Droid

  • #4
Dat is geen vreemde constructie, er wordt wel vaker een geschakeld stopcontact gemaakt.

Ik weet niet of het mag volgens de regels, maar als je nu het snoer rechtstreeks op de draden aansluit dmv een kroonsteen en vervolgens een afdekkap op de doos druk (met een uitkeping voor de snoer), dan hoef alleen de kabel achter de spiegel langs en geen stekker.
Maar goed, weet niet of dat kan en mag ivm vocht e.d.
 

Gerrit

  • #5
Vaak toegepast, maar niet toegestaan.
 

Leintje28

  • #6
Oké, duidelijk. Ik heb nog even gekeken en opzicht zou het geen grote afstand zijn om te overbruggen. het stopcontact valt namelijk net onder de rand van de spiegel.

Bedankt voor de hulp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu