Beginnend klus meisje vraag over badkamerlamp boven spiegel

Ammie81

  • #1
Beste ervaren klussers,

Na wat trammelant met een niet zo'n fijne aannemer is mijn badkamer verbouwd maar niet helemaal af. Nu zit er o.a. boven mijn wastafel gat in de muur met een soort elektra verzamelpunt met allerlei draden voor een stopcontact. Een heel stuk er boven komt er een pijpje uit de muur. Ik denk dat dit is gedaan voor een snoer van een badkamer lamp. Ik had aangegeven een stopcontact te willen boven mijn wastafels, daarboven een spiegel met daarboven een lamp. Waar die lamp zou moeten komen komt nu dus dat pijpje uit die is getrokken vanaf dat verzamelpunt boven mijn wastafel. Er zijn alleen geen draden door dat pijpje getrokken dus is het dan de bedoeling dat ik draden van de lamp naar beneden door dat pijpje naar dat punt leidt en et daar aansluit? En hoe zit het dan met het stopcontact? Nu lijkt me het ophangen van zo'n spiegel, een stopcontact plaatsen en een lamp niet zo heel lastig maar wat is het plan van aanpak? Hoop dat iemand me kan helpen. Alvast bedankt!!!!
 

Confidence

  • #2
Je zal een zwarte draad vanaf de schakelaar naar het punt van de lamp moeten trekken en een blauwe nul draad en een geel/groene aarde draad.

Voor de wandcontactdoos sluit je een bruine, blauwe en een geel/groene draad aan.

Maak anders even een foto vanaf "verzamelpunt"
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Je mag overigens volgens de voorschriften en nog belangrijker voor je eigen veiligheid geen stopcontact vlak boven je wastafel hebben.
Er moet minimaal 60cm tussen wastafel en stopcontact zitten.
 

Ammie81

  • #4
Er zit inderdaad zo'n 60 cm tussen. Ik vraag me af hoe ik die draad dan omhoog door het pijpje krijg. Ik ben nu even niet thuis maar zal even een foto maken. Ik heb idd verschillende kleuren draden gezien.
Bedankt voor je reactie en m'n foto plaats ik zo spoedig mogelijk.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Frank schreef:
Je mag overigens volgens de voorschriften en nog belangrijker voor je eigen veiligheid geen stopcontact vlak boven je wastafel hebben.
Er moet minimaal 60cm tussen wastafel en stopcontact zitten.
Welke voorschriften schrijven dat voor dan? ik ken ze nl. niet.
Er is alleen een voorschrift die rekent vanaf de douchekop, en geen enkel voorschrift die gaat over de afstand tot wastafel.

De wcd moet wel achter een 30mA aardlekschakelaar zitten, anders zijn wcd-en in de badkamer niet toegestaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu