Aarding waterleiding na installatie waterontharder

Kasperjan

  • #1
Beste mensen,
Ik ben een waterontharder aan het installeren maar nu vraag ik me af of ik de waterleiding na de waterontharder moet voorzien van aarding?
Direct na de watermeter zit een aarding draad aan de waterleiding vast maar een halve meter verder wil ik de waterleiding doorzagen om een waterontharder te installeren. Daarmee is dan de leiding onderbroken.
Kan ik een nieuwe klem om het vervolg van de waterleiding zetten met een aarde draad en deze verbinden met de draad/klem die net na de watermeter zit? Of is dit niet nodig?
Kan een nog te installeren bypass afsluiter volstaan om de geleiding te garanderen?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Wat voor een leidingen gaat het over? Een geleidende leidinginstallatie (bijvoorbeeld koper) moet worden vereffend, maar bij kunststof leidingsystemen of veel van de toegepaste meerlaagbuizen is dit niet meer nodig.

Kasperjan schreef:
Kan een nog te installeren bypass afsluiter volstaan om de geleiding te garanderen?
Dat kan, als die bypass zorgt voor een geleidende verbinding tussen de leidingen.
 

Kasperjan

  • #3
Beste XanderH, bedankt voor je snelle reActie. Het gaat om een jaren 70 woning met koperen (22mm) leiding ( tenminste het eerste stuk). Terwijl zat te typen zat ik aan die by-pass als geleiding te denken. Dat wordt 22koper- knel-stopkraan-knel-22 koper. Er zit niets anders dan koper in het huis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu