Aarden van schrikdraad op schutting

Simp1989

  • #1
Dag,

Ik ben van plan om bovenop mijn schutting een schrikdraad te spannen om katten buiten de tuin te houden. Ik heb isolatoren met 1 'oog' in huis gehaald. Mijn idee is om hier doorheen de spanningsdraad te trekken, en vervolgens de aardedraad vast te nieten op de schutting. Omdat natuurlijk beide draden aangeraakt dienen te worden, wil ik de aarde draad uitbreiden door kippengaas aan de bovenkant van de schutting vast te nieten zodat deze in verbinding komt te staan met de aardedraad. Gaat dit principe werken?

Tevens heb ik een aardpen van 2 meter met zo'n klem eraan met 2 schroeven. Kan iemand uitleggen hoe ik deze dien te gebruiken/aan te sluiten?

Alvast bedankt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat voor schrikdraad apparaat ga je gebruiken?

Normaal gesproken kun je het gaas met de aardpen verbinden. De "fase" komt vervolgens van het schrikdraad apparaat. Ook deze heeft een aard-aansluiting.
 

Simp1989

  • #3
Ik heb een Gallagher hobby master als schrikdraadapparaat. Zou voldoende moeten zijn. Maar mijn idee om het gaas bovenop de schutting te verbinden met de aardedraad zou dus wel werken om de kans op een goed contactmoment te vergroten? Kan de aardedraad dan gewoon strak op de schutting geniet worden?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ja, dat kan prima.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
En daarna heb je oorlog met de buren.

ik zou die katten gewoon verjagen met ultrasoon geluid
 

Simp1989

  • #6
Ik weet niet waar je dat op baseert, maar hier gaat alles in goed overleg met de buren. Het zijn immers hun katten die in mijn tuin zitten te poepen. Daarnaast is ultrasoon geen oplossing omdat mijn eigen, goed opgevoede, niet in mijn tuin poepende katten wel in mijn tuin mogen komen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Zo is het, de buren moeten eigenlijk zorgen dat hun katten op eigen terrein blijven.
En als ze daar ruzie om gaan maken, zijn er ook nog andere mogelijkheden om hun katten te weren.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik vind het echt knap dat je het verschil kan zie tussen de ene en de andere drol.
ik kan die van mijn kat niet onderscheiden van de rest die hier in de buurt rondlopen volgens mij doen die het allemaal waar het toevallig zo uitkomt

Persoonlijk zou ik geen schrikdraad en gaas op de schutting willen maar als jouw buren daar geen probleem mee hebben heb ik niets gezegd.
Het was gewoon een goed bedoelde waarschuwing meer niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu