Vraag over aarden van stopcontact met drie pinnen

Merelvw1

  • #1
Beste Erik,

op het moment woon ik in Brazilie, en heb net op advies van vele een stabilizator gekocht omdat de stroom onregelmatig naar het stopcontact komt. ik wil graag mijn laptop aansluiten op de stabiliator, zodat deze beschermd is tegen de schommelingen van stroom maar heb een probleem waarvan ik hoop dat jij deze kan oplossen.

Het stopcontact wat ik in huis heb heeft twee gaten, de stabilizator heeft drie pinnen echter. ik moet dus een adapter kopen hiervoor. de pinnen hebben te maken met het aarden van de stroom, maar ik weet er het fijne niet van.
Nu is het zo dat ook de stopcontactpunten in de stabilizator, waar ik mijn laptop aan wil linken óók drie gaten heeft, en mijn laptop heeft er twee. Moet ik nu ook een adapter gebruiken voor mijn laptop of is het al geaard via de stabilizator en het stopcontact in de muur?

Ik hoop dat je mij kunt helpen met deze vragen!

groetjes, merel
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een foto helpt misschien, van de in Brazilië gebruikte stopcontacten en de stabilizer.
Normaal gesproken levert een ding met 'pinnen' geen netstpanning, 'pinnen' kun je aanraken en dat is gevaarlijk.
Zie de Nederlandse stekkers en stopcontacten.

Een laptop is vaak niet geaard, in de laptop of in de voeding van de laptop zit een '8' aansluiting. Ook hier: gaten in het netsnoer en pennen aan de aansluiting van de laptop waar de netstroom in komt.
 

Kaajee

  • #3
Je stabilizer lijkt dus (waarschijnlijk) voorzien van ge-aarde aansluitingen, zowel aan de ingang als aan de uitgang.
Heeft die dit type stekker en 'uitgang'?:


Dan zul je op zoek moeten naar een verloopje, zoiets al deze:

Je laptop kan waarschijnlijk wel in de stabilizer of ook niet? Dan daar wellicht een zelfde verloopje tussen plaatsen (Eentje dus waar ronde pennen IN kunnen en die aan de andere kant 'rechte' pinnetje heeft.)

Dan nog iets waar je wellicht niet op zit te wachten, aangezien je de stabilizer al gekocht hebt. Ik denk dat je zonder stabilizer ook prima af bent met je laptop hoor. Als je je laptop op z'n accu laat werken (dus de accu erin, heb je al een stabilizer.
De accu werkt namelijk prima als stabilizer. Die zorgt ervoor dat je laptop altijd de juiste stroom krijgt. De huidige voedingen van laptops zijn vrijwel altijd in staat om alle voltages van de hele wereld te converteren naar de juiste spanning voor je laptop. Evt. schommelingen hierin worden dan dus door de accu opgevangen. Voor een laptop (met accu) heeft een stabilizer dus weinig toegevoegde waarde.
 

Merelvw1

  • #4
Hi, bedankt voor de reacties!

ik heb ene stabilier gekocht omdat ik in een gebied woon waar het nog wel eens voorkomt dat een laptop crasht door de stroomschommelingen, vandaar...

maar mijn vraag is dus: moet ik, nadat ik een tussenstukje voor het stopcontact en de stabilizer gebruik, nogmaals een tussenstukje gebruiken tussen de laptop en de ingangen van de stabilizer? de stekker van de laptop past gewoon in de ingang van de stabilizator, alleen heeft deze dus drie gaten in plaats van twee.

bedankt!
 

Kaajee

  • #5
Nee hoor dat hoeft niet.

Maar wellicht ben ik eigenwijs, maar een laptop kán niet crashen door stroom wisselingen als je er ook een (geladen) accu in hebt.

Als je je accu er in hebt en tegelijk de voeding. Kun je toch ook gewoon de voeding eraf halen en dan blijft je laptop werken? Dus het kan gewoon technisch niet. De accu/batterij zorgt voor een stabiele, correcte voeding voor je laptop. De accu zelf is al een stabilizer, dus je hebt nu 2 stabilizers achter elkaar. Fabeltje dus.......
 

Merelvw1

  • #6
Fabeltje! wow, echt? dat is me wat! al die verhalen hier over laptops en crashen....waar zou het dan aan liggen?

hmm, misschien breng ik de stabilizer dan wel terug. in ieder geval hartelijk bedankt voor de snelle reacties!

groetjes!
 

Tiho

  • #7
En wat als de schommeling een x aantal volt boven de toegelaten netspanning komt?
 

Kaajee

  • #8
Dat zal in casu niet zo snel het geval zijn, aangezien ze in Brazilië (iha) 110Volt gebruiken....... :D

Daarbij komt dat de huidige (laptop) voedingen wel een beetje schommeling kunnen hebben, ze zijn niet voor niets iha 110-240Volt. Dan kunnen ze ook wel kortstondig 250 of 260V hebben.
De stabilizer die ik ken/tegenkom gaan ook 'slechts' tot 260V.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu