Aanwarmvervroeging Nefit Easy lijkt niet te werken

Guusneus

  • #21
Twee jaar verder. Heeft TS nog vorderingen gemaakt?

Ben geen specialist (in tegenstelling tot andere reaguurders - hou die gedachte even vast!).

Maar heb wel natuurkunde gehad op de middelbare school en ben het met de anderen eens. De oplossing zit in de natuurkunde, niet in de instellingen.

Wat mij opvalt is dat T vloer in een paar uur van 28 naar 22 keldert. Dit terwijl de ruimte (en de vloer zelf ook?) door de invallende zon wordt opgewarmd tot "ruim boven ingestelde waarde". Waar raakt de vloer zijn warmte dan aan kwijt? Aan de warme ruimte maar heel beperkt, dus lijkt het erop dat er warmte weglekt.

Er is al gevraagd naar de isolatiepositie onderzijde vloer. Antwoord is er nooit gekomen. Ik zie op de foto's ook geen pompschakelaar. Dat betekent dat als de CV-ketel geen warmte levert, er urenlang steeds koeler (retour)water door het circuit wordt gedouwd.

Een ander punt is idd T aanvoer. Los van het gegeven dat ik een T vloerwater van 35 aan de lage kant vind, zul je die niet heel veel verder opgekrikt krijgen met 50 primair. Mijn oude Robot mengverdeler vroeg min. 60 graden primair.

Mijn beeld is dat er òf warmte weglekt, òf niet genoeg in de vloer wordt gestopt. Beide mogelijkheden zijn al aangestipt en kunnen heel makkelijk getest en aangepakt worden. Lijkt mij veel laaghangender fruit dan woedende mails aan Nefit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu