3 fasen of kookgroep?

Rectifier

  • #1
Ik heb gezien dat dit een terugkerend onderwerp is, maar het laatste bericht dateert al weer van >5 jaar geleden. Daarom nog eens.
Mijn fornuis is nu aangesloten op 3F 1N. Het maakt plaats voor een inductieveld (aw 7200W), dat om een 2 fasen aansluiting of een kookgroep vraagt. Bijgaande het aansluitschema.


Ik was van plan de perilex contactdoos ongemoeid te laten en in de perilex steker L1 en L2 aan te sluiten L3 leeg te laten en de nullen in een dubbele aderhuls aan te sluiten op N (conform het middelste schema).

De keukenboer meent dat alleen het rechter schema (gemerkt NL) is toegestaan met een dubbel uitgevoerde nul vanuit de groepenkast en wil in de groepenkast een zgn kookgroep laten plaatsen.

Wat zeggen de echte deskundigen?
 

Peter_H

  • #2
Als je al een drie fase aansluiting hebt en en een 4 polige automaat, kun je beter het middelste schema gebruiken.
Maak even een foto van je groepenkast en van je nieuwe kookplaat.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Gewoon het middenste schema gebruiken, en L3 leeg laten. Mag eventueel ook L1 of L2 zijn die je leeg laat, even kijken op welke fasen de overige zware apparaten in huis zitten zodat je zo optimaal mogelijk verdeelt.
 

Rectifier

  • #4
Heren,

Dank voor het snelle antwoord. Ik heb de kookplaat volgens het middelste schema laten aansluiten. Op grond van de belasting van de fases, is L1 niet gebruikt. Het werkt allemaal naar de tevredenheid. Nogmaals dank voor dit advies.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu