Marijnen CMF 916 geeft wel tijd aan maar start niet

Flower_in_the_rain

  • #1
Hallo,

Ik heb een probleem met mijn wasmachine (Marijnen CMF 916 Electronic).

Hij liep een tijdje terug vast en gaf de foutmelding E20. In de handleiding vond ik dat dit te maken kon hebben met de afvoer. Na de afvoer gecontroleerd te hebben, bleek dat de machine inderdaad een verstopping had, er was een stuk wasgoed in de afvoer terecht gekomen die de afvoer blokkeerde. Na verwijdering heb ik alles weer aangesloten. Hij begon goed het programma te draaien en maakte de hoofdwas af maar gaf bij het spoelen weer dezelfde (dus E20) foutmelding. Daarna hebben we hem nog wel kunnen centrifugeren, maar daarbij kwam er heel wat water onder vandaan. Hij maakte verder geen gek lawaai. Hierdoor dachten we dat er misschien nog wat vastzat. Nu hebben we hem vandaag weer op de kop gezet en alles voorzichtig los gehaald, maar zonder resultaat. Er zat niks meer verstopt.

Toen we hem weer rechtop zetten en hem probeerden aan te doen maakte hij de eerste keer een raar geluid. Maar nu ik het nog een keer probeerde maakt hij geen rare geluiden meer. Hij geeft wel het juiste programma weer op het display maar als ik op start duw gebeurd er niks.


Inmiddels heb ik ontdekt dat als ik de wasmachine op uitgestelde starttijd zet, hij vervolgens wel begint (niet na die uitgestelde tijd, maar meteen). Alleen springt hij dan meteen naar 3 minuten en gaat centrifugeren. Als hij daarmee klaar is begint hij uit zichzelf opnieuw met nog een keer 3 minuten enz. De wasmachine doet nog wel iets, dus ik verwacht dat de pomp het ook nog doet.
Bovendien is het zo dat als je de wasmachine uit hebt en je draait hem op één van de programma's, hij meteen de deur vergrendeld. Dat gebeurt normaal gesproken pas nadat je op start hebt gedrukt.

Misschien een beetje lang, daarom hier een korte samenvatting van wat nu het probleem is.

Als ik hem op een programma draai vergrendeld de deur meteen en als ik op start duw gebeurt er niks. Wat kan ik doen?

Groeten,

Ilka
 

Pepjo

  • #2
Graag even de PNC-code vermelden van de machine.

Weet je zeker dat er met het kantelen van de machine niet allemaal water in verschillende electronische componenten is gelopen ?

Misschien moet je de boel eerst eens even droogföhnen.
 

Flower_in_the_rain

  • #3
Informatie die ik kan vinden is het volgende:
Model: CMF916
Type: P6849628
Prod. No. 914516004 en dan staat er een streepje en nog twee keer een 0

En wat betreft het water. We hebben eerst al het water uit het klepje vooraan laten lopen en de watertoevoer natuurlijk afsloten. Vervolgens die slang losgemaakt en helemaal leeg laten lopen. Ik kan me niet voorstellen dat er allemaal water in is gekomen, daar heb ik ook niks van gezien.
 

Henny

  • #5
Nu hebben we hem vandaag weer op de kop gezet en alles voorzichtig los gehaald, maar zonder resultaat.
Zat er nog (rest)water in de machine toen deze op z'n kop gezet werd?
Mogelijk dat er water in de electronica terecht is gekomen, waardoor
er nu storingen in de besturing van de machine zijn ontstaan.
 

Flower_in_the_rain

  • #6
We hebben al het water er eerst uit laten lopen dus volgens mij zat er geen restwater meer in.

Gisteren baalde ik er behoorlijk van en heb maar gebeden voor onze wasmachine en zowaar. Ik heb hem net aangezet met een was erin en hij springt niet meteen naar 3. Hij is nu al zo'n 10 minuten bezig en het lijkt goed te gaan. Ik weet niet hoe het kan, maar als het echt zo blijft is dat natuurlijk heel mooi!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu