Marijnen CMF 916 springt steeds op pauze

Gientje

  • #1
Onze wasmachine springt na een wasprogramma op pauze om daarna niets meer te doen. Ook als ik een apart programma selecteer (bijvoorbeeld centrifugeren) pompt hij eerst af maar springt daarna weer op pauze. Hier blijft hij staan. Alles is schoon, trommel draait maar een programma afmaken is er niet bij.

De handleiding geeft ook geen oplossing. Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Alvast bedankt!
 

HarryO

  • #2
Het eerst afpompen kan kloppen.
Als je voor het spoel programma kiest wat doet hij dan?
Hij behoort dan water te nemen, naar rechts en links te draaien, af te pompen en dan te centrifugeren.
Hoe ver komt het programma en krijg je een fout melding op het display of een bepaald knipper patroon met de diverse lampjes?
 

Gientje

  • #3
Hoi Harry,

Bedankt voor je reactie. Hij begint aan zijn programma, draait afwisselend beide kanten op. Verwarmt goed maar als hij dan af moet pompen doet hij dat deels (er blijft nog een laagje water in staan net tot boven de onderkant van de trommel). Daarna slaat hij op pauze. Hij stopt overal mee, het start/pauze lampje gaat knipperen en dat is alles. Na 20 minuten knippert het pauzelampje nog. Verder knippert er niets, alleen dit lampje. Ik krijg ook een foutmelding of Errorcode in het display.
Als ik een apart pomp programma kies doet hij niets, als ik een apart centrifugeer programma kies doet hij ook niets, hij springt gelijk op pauze. Hij voert wel gewoon water aan, dan wast hij, hij verwarmt, draait nog even maar als hij aan het afpompen moet beginnen dan doet hij dit maar deels.
Zelf ben ik bang dat er iets met het afpompen aan de hand is maar heb geen idee waar ik het zoeken moet.
Wat hebben we met de machine gedaan:
De trommel is los geweest en de behuizing open. Ik heb hem namelijk van mijn vriendin gekregen waar de machine al drie jaar stil stond omdat hij een raar geluid maakte. Het bleek dat er in de trommelbehuizing een bh-beugel en een oude sok lagen. Die waren aardig ingevreten in de behuizing want het was een plastic klomp geworden. Maar die hebben we dus verwijderd, alles schoon gemaakt, en weer terug geplaatst. We hebben qua elektronica niets los hoeven halen. Ik weet niet of we de machine "droog" kunnen testen. Hij staat nu weer in de schuur, ik zou het zonde vinden als ik hem alsnog naar de stort moet brengen want hij is zoveel stiller dan mijn oude Whirlpool!!
 

HarryO

  • #4
Bij het lage nivo hoort het centrifugeren te beginnen.

Vervang als eerste de koolborstels van de motor.

Snelste manier is de machine achter over te laten kantelen tegen een muur.
Je kunt er dan simpel bij komen.
Als ze korter zijn dan 15 mm dan heb je grote kans dat dit het probleem is.
 

Gientje

  • #5
Hoi Harry,

Dank je wel voor de tip! We zullen morgen kijken hoever de borstels zijn. Als ze korter zijn dan 15 mm zullen we ze vervangen in de hoop dat dit het probleem oplost.
Ik laat nog even weten wat de uitslag is!

Nogmaals bedankt voor je advies, ik ben er zeker mee geholpen!
 

Gientje

  • #6
Hoi Harry,

Hebben de gehele motor er onderuit gehaald en schoongemaakt met de compressor. Man wat zat daar een stof troep in. Koolborstels inclusief zwarte houder schoongemaakt. Heb nooit geweten dat er zulke lange koolborstels bestonden. Daar ligt het niet aan. Ook de krans waar de koolborstels op lopen was mooi koperkleurig en niet ingesleten. Alles weer in elkaar gezet, maar weer zonder resultaat. Na een wasprogramma te hebben gedraaid heeft hij de trommel leeg gepompt en meteen begon het start/pauze lampje te knipperen. Heeft helemaal niet gecentrifugeerd. ook wanneer ik met de knop de machine op centrifugeren zet pompt deze eerst af maar gecentrifugeerd niet. Vreemd dat hij geen fout code geeft. HELP
 

Marksat

  • #7
Hoi, Geintje.

Als hij afpompt komt er dan wel een goede straal uit de slang, heb zelf het idee dat er een kleine verstopping in de afvoer zit.
Het afpompen heeft een bepaalde tijd en indien verstopping krijgt hij al het water niet weg.

marksat
 

Gientje

  • #8
Hallo Marksat,

Dat zou mogelijk kunnen zijn. Heb namelijk een klein stukje aan rommel uit de trommel verwijderd wat op een sok leek. Was weliswaar goed in elkaar geperst maar niet zo groot als wanneer je een sok oprolt. Waar de rest is gebleven was mij ook al een raadsel. Het afpompen zal ik nog eens proberen. volgens mij gaat dat in een best snel tempo. Heb je eventueel een idee waar de verstopping kan zitten en wat dat dan met centrifugeren te maken heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu