Marijnen Vision CMF 7000

Zpoint

  • #1
Een oud beestje maar evengoed niet slecht……… hij is zeker al 10 jaar oud al zou je dat nie zeggen.
Afgelopen week liep de aandrijfsnaar eraf, dat zegt toch wel wat.. De trommel maakt de laatste tijd flink lawaai bij het centrifugeren. Dus de snaar weer terug gezet maar het wordt steeds erger dat geluid en ook de ‘klappen’. Zo erg dat ik gewoon de centrifuge uitzet halverwege.
Een nadere inspectie toont nu aan dat de trommel, als je kijkt in de deuropening, scheef hangt. !! Achterin waar die gelagerd is(?) zit ook speling.
Ditzelfde euvel is al eens een keer verholpen de ‘fabriek’ monteur. Dat was toen nog service/garantie. Het grote verdeelcentrum zit nl. bij mij achter in Alphen a/d Rijn.

Vraag is nu is dit ook een (lager)as probleem van de trommel en te verhelpen of is de machine afgeschreven? :?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Maakt de machine een rommelend geluid wanneer u de trommel met de hand verdraait dan is het vrijwel zeker dat de lagers kapot zijn, wanneer dat geluid er niet is en er zit toch veel speling in de binnentrommel t.o.v. van de buitenste trommel dan is waarschijnlijk het trommelkruis gebroken.
In beide gevallen ging ik kijken of er een kringloopbedrijf o.i.d. in de buurt zit waar de machine ingeleverd kan worden maar dat bepaalt u zelf.
 

Zpoint

  • #3
Dat zijn geen kleine berichten… :shock: . De trommel ligt niet recht voor de opening en je kunt ‘m met hand aardig heen en weer ‘wippen’. Ik ben niet bang om evt. de machine uit elkaar te halen mocht dit nog een mogelijkheid zijn. Ik was namelijk al opzoek naar doorsnede tekeningen van wasmachines toen ik jullie forum tegenkwam.
Jan schreef:
In beide gevallen ging ik kijken of er een kringloopbedrijf o.i.d. in de buurt zit waar de machine ingeleverd kan worden maar dat bepaalt u zelf.
Jan, zeg je dit nu omdat het een onmogelijke zaak is een van beide te repareren, voor de leek althans? Is een trommelkruis überhaupt los te koop? Of is het prijstechnisch niet interessant meer?

Guus
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het is wel mogelijk de lagers te vervangen maar vaak is de as beschadigd en de afdichting is dan niet goed meer, het duurt dan niet lang voor u hetzelfde probleem opnieuw hebt.
Het zegt wel iets dat de lagers waarschijnlijk opnieuw kapot zijn.
Aan de hand van uw beschrijving verdenk ik heel sterk de lagers.

Of het trommelkruis los leverbaar is kan ik niet zeggen, een onderdelenwinkel kan dat aan de hand van merk, type en nummers zo opzoeken.
De machine moet helemaal uit elkaar, een behoorlijke klus.

Alles is te maken, u kunt natuurlijk de machine uit elkaar halen en bekijken wat er precies kapot is en de prijzen opvragen voor eventuele reaparatie, alles wat u zelf kunt is snel verdiend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu