Marijnen CMF 325 gaat niet wassen of centrifugeren

Exyll

  • #1
Eergisteren gaf de machine tijdens het wassen een vreemd geluid. Dit geluid was eigenlijk alleen aanwezig bij het centrifugeren. De volgende ochtend was het programma afgerond maar m'n was erg nat.

Mijn eerste vermoeden was het lager. De trommel draait echter moeiteloos rond zonder echt kracht te zetten. Bij het verwijderen van het deksel was te zien dat de distributie snaar ook in goede staat was.

De schakelklok kan ik zo draaien dat deze water aanvoert of water wegpompt. De aanvoer stopt automatisch maar bij het afvoeren lijkt het of de pomp blijft doorpompen. Het lijkt of de schakelklok blijft hangen omdat deze herrie blijft maken. Mijn vermoeden is dat er 'iets' moet gebeuren om de schakelklok een slag verder te laten draaien en dat de reden is dat de trommel niet in beweging komt.

De machine in centrifuge stand zetten heeft niet tot gevolg dat deze gaat centrifugeren.

Misschien is het de schakelklok misschien de motor?

Merk: Marijnen
Type: CMF325
Productnr: 914770221-01
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Waarschijnlijk de pressorstaat defect of de slang ernaartoe verstopt.

De pressorstaat zit vaak bovenin een wasmachine en is rond.
hier komt een dunne slang vanaf die naar de kuip gaat en onder op de kuip op een luchtkamertje is aangesloten.
Even doorblazen dan zou het wel eens weer kunnen functioneren.
 

Exyll

  • #4
Er zitten twee zwarte staven loodrecht op de as van de motor. Ik neem aan dat dat de koolstofborstels zijn. De schroeven heb ik losgedraaid maar toch zitten deze flink vast! Kan het zijn dat deze ook gelijmd zijn? Of zitten deze door vettigheid e.d. gewoon zo vast?
 

Janavg

  • #5
Volgens mij zitten ze niet vast gelijmd. Je moet ze er zo van afkunnen halen.

jan
 

Exyll

  • #6
Ik heb zogezegd naar de "pressostaat" gekeken. Maar weet niet zeker of ik het juiste heb gevonden.

Boven in de wasmachine zitten op het frame 2 ronde plastic doosjes. Vanaf beide doosjes loopt een slangetje langs de trommel naar beneden.

Ik heb de slangetjes los getrokken aan de bovenzijde. Op beide hard geblaast en dat ging vrij lastig. Daarna weet aangekoppeld. Tevens de trommel beetje rondgedraaid en toen aangesloten.

Hij deed het! Dus ik dacht dat het idd iets met die slangetjes is. Echter na één was deed hij het niet meer. Nadat ik de trommel 'hielp' met aandraaien deed hij het weer even en hoorde ik het soms knetteren. De koolstofborstels zijn dus op. Ik zou geen andere verklaring voor het knetteren kunnen geven.

Echter, die zwarte omhulsels zitten echt goed vast! Durf echt niet meer kracht te zetten. Zitten ze misschien er opgeschoven ofzo?
 

Witte Hond

  • #7
Zoals al gezegd, moet je de koolbostels er zo af kunnen halen. Je zou de motor mee kunnen nemen naar een onderdelenzaak, deze hebben de nieuwe koolborstels liggen, en kunnen ook kijken hoe deze vast zitten.
 

Exyll

  • #8
De koolstofborstels bleken met elk 2 schroeven vast te zitten op de motor. De eerste was met een 8mm en een 5mm schroef vastgezet. De andere met 2x 5mm.

Over het 2e schroefje draaide de 8mm dop door en daarom dacht ik dat deze met maar 1 schroef vast zat.

De koolstofborstels staken elk max. 5mm uit. Duidelijk aan vervanging toe en morgen dus andere halen!

Enorm bedankt voor de hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu