Zonwering Lichtkoepel

RobinGroen

  • #1
Beste allemaal,

Ik ben een 21 jarige student die sinds 3 maanden woon in een studio. Buiten mijn keuken en badkamer heb ik 1 woon/slaapkamer, waarin zich een grote lichtkoepel bevind. Deze heeft nog geen rolgordijn/plisse of iets dergelijks.

Omdat deze lichtkoepel zich centraal in mijn kamer bevind heb ik hier vooral 's ochtends erg veel last van (vroeg licht nu), en 's middags schijnt de zon vol op mijn tv/computer.

Nu weet ik dat een simpele rails ophangen en hier een rolgordijn tussen trekken geen zin heeft omdat dit snel gaat hangen en hij uit de rails kan schieten.

Maar geld voor een professioneel systeem heb ik niet, ik ben namelijk een student met net genoeg geld om rond te komen en mijn huur te betalen.

Momenteel heb ik aan 3 haakjes (die al in het dak zaten) een deken voor één hoek hangen, die houdt gedeelte het licht tegen in de ochtend.

Heeft iemand toevallig een goede oplossing?

B.v.d.
Robin

PS. Fotos toegevoegd


 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Indien je op het dak kunt geraken, zou je er een oud zonweringdoek overheen kunnen leggen
 

RobinGroen

  • #3
Maar dat zou betekenen dat mijn raam permanent verduisterd is (of tot ik weer het dak op ga). Deze lichtkoepel is mijn enige natuurlijke lichtbron in mijn woonkamer, dus ik wil wel het overgrote deel van de dag zon in mijn kamer hebben. Het liefst dus een oplossing die ik van binnen uit kan uitvoeren.

In ieder geval bedankt voor de reactie!
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Je zou aan de binnenzijde van zonweringdoek eenafsluiting kunnen maken die je kunt wegnemen

of een rolgordijn in zijgeleiders plaatsen
 

Anntje63

  • #5
Als je op elke hoek een haakje draait en daar tussen twee ouderwetse spiraaltjes spannen. Die spiraaltjes waarop je de vitrage kunt hangen, die zijn een beetje elastisch.


Daar overheen een doek, deken, lap die je desgewenst open en dicht kunt schuiven. Ben je handig met naaimachine dan in lap (ter grootte van het te bedekken raam + 2x de tunnelbreedte) twee tunneltjes naaien, spiraaltjes erdoor heen rijgen en je hebt een schuifgordijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu