Nieuw onderwerp Reageren
KevinM


Geregistreerd op
7-4-2017
Berichten: 1
KevinM op 07 April 2017, 14:13   Zelf een barbecue metselen
Hallo,

Ik wil graag zelf een barbecue gaan metselen in de tuin. Hiervoor ga ik uiteraard vuurvaste cement gebruiken. Maar aangezien vuurvaste stenen behoorlijk aan de prijs zijn, dacht ik om gewoon te maken met normale metselstenen, en dan het gedeelte waar houtskool komt te liggen, en de wanden ernaast, af te smeren met de cement. Zou dat voldoende zijn? De bbq ga ik niet gebruiken om een flinke fik in te stoken.

Klusservice Klusidee
Klusservice Klusidee

Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen


Yvan


Geregistreerd op
8-12-2007
Berichten: 38
Yvan op 11 Juli 2017, 19:36  
Ik heb er ooit een gemetst op het terras. Omdat het eigenlijk vooral een experimentje was, had ik hem gemetst op een stuk plastiek zeil. Gelukkig.
Het was een model met een aangebouwde zitbank en een soort van ja... werkvlakje, vlakbij de vuurhaard.
Het geheel was uitgevoerd in gewone oude bakstenen, maar de eigenlijke vuurhaard was aan de buitenkant gewone baksteen en aan de binnenkant volledig bekleed met vuurvaste ovenstenen die we gerecupereerd hadden uit een oude broodbakoven.
De vuurvaste ovenstenen waren uiteraard gemetst met vuurvaste cement en per laag waren er hard stalen liggers ingemetst voor het rooster.
Het rooster hadden we op maat laten maken, door wellicht de allerlaatste smid, toen.
Het was geen succes: al na enkele keren gebruik kwam die "binnenlaag" van vuurvaste stenen los van de "buitenlaag" in gewoon metselwerk.
Ik heb dan alles "opgekuist" en de binnenlaag opnieuw opgemetst. Resultaat: hetzelfde. Ik heb het ding dan maar afgebroken en een degelijke, mobiele BBQ gekocht.
Het probleem was wellicht een verschil in uitzettingscoŽfficient tussen binnen- en buitenblad en waarschijnlijk was dat wel op te lossen door het aanbrengen van een isolatielaag tussen beide. Maar ik wou er me niet verder meer mee bezighouden.
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren
Pagina 1 van 1

Klusadvies: Zelf een barbecue metselen

Klusadvies: Zelf een barbecue metselen
Gerelateerde onderwerpen Reacties Laatste Bericht
Bouwtekening rvs barbecue 1 02 December 2008, 02:07
Barbeque metselen 10 20 Februari 2009, 19:04
BBQ metselen, plannen, foto's, links...alle kleintjes helpen 2 09 Juni 2005, 15:44