Wasmachine trilt verschrikkelijk

Tammy23

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben een wasmachine die op een houten vloer staat. Echter staat hij nu bij het centrifugeren verschrikkelijk te trillen. We hebben er eerst al trillingsdempers onder gedaan. Maar dat heeft niks geholpen.

Verder hebben we er nu betonnen tegels onder de poten gelegd en ook de trillingsdempers. Maar dit alles helpt niet. We hebben hem nu ook bovenop de steunbalken gezet die onder de vloer doorlopen, men zei dat hij dan steviger staat. Helpt ook niet.

De wasmachine staat volledig waterpas. We hebben er volgens mij geen dempers erin zitten, maar de trommel hangt aan veren. We hebben verschillende mensen gevraagd wat het probleem kon zijn, maar bij ons zijn de ideeën op.

Dus hopen we op deze manier erachter te komen hoe we het probleem kunnen verhelpen. We zitten er nog aan te denken om de droger op de wasmachine te zetten. Misschien is dat nog een optie. Verder heeft het trillen tot gevolg dat er nu scheuren in de muren komen.

Hopelijk vinden we op deze manier nog een oplossing.
Alvast bedankt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat in je vraag niet tot uiting komt, is of de wasmachine op dezelfde plek voorheen zonder problemen heeft gedraaid. Of zijn de problemen juist gekomen nadat de wasmachine op een andere plek is geplaatst?

Want wasmachines geven problemen op houten vloeren, dat is bekend, en daar is wel wat aan te doen maar niet zo veel... Een mogelijke oplossing daarvoor vind je hier:
Versteviging houten vloer tbv wasmachine

Maar indien de wasmachine op dezelfde plek voorheen wél goed werkte, dan kan er ook iets met de machine zelf niet in orde zijn. Bijvoorbeeld de schokdempers stuk, een ophangveer losgeschoten, een defect trommelkruis.

Overigens heeft het geen enkele zin een ander apparaat zoals een droger er bovenop te plaatsen, als niet eerst de oorzaak van dat trillen weg is! Zo loop je de kans straks een kapotgetrilde droger te hebben...
 

H@ns

  • #3
Ik ben bepaald geen specialist hierin, maar meestal helpt het om het filter een keer schoon te maken.

Klepje - meestal rechts onder - openen en het filter, dat meestal met een schroef of bajonet sluiting vast zit, losdraaien. Er komt een sloot water uit dus hou een laag teiltje en een dweil gereed.

Even alle munten en haarspelden eruit vissen en het zou opgelost kunnen zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu