Wasmachine lekbak

MUD

  • #1
Heb sinds kort een laminaatvloer onder de wasmachine en een lekbak aangeschaft. Sindsdien maakt de wasmachine tijdens het draaien meer lawaai dan gebruikelijk. Ook blijft het geheel niet precies op de plaats staan. Wil evt. trillingsdempers gebruiken, waar kan ik deze dan het beste plaatsen. Of is er een betere manier, om het kabaal en het verschuiven te voorkomen.

MUD
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Bij mij werkten trillingdempers helemaal niets de gehelevloer bleek te klapperen.
Ik heb met een klokboor de vloer doorboord tot op het beton en toen de pootjes zover mogelijk uitgedraaid zodat de machine echt op het beton staat.
Dat bleek de oplosssing.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
The headhunter schreef:
Ik heb met een klokboor de vloer doorboord tot op het beton
Dat zal niet lukken als er een lekbak tussen zit... :wink:

Verschuift de wasmachine in de lekbak, of de lekbak over het laminaat?

Het beste lijkt me om (indien het laatste) tussen de lekbak en het laminaat een laagje zacht rubber te leggen. Ook een mogelijkheid is van dat antislip, dat ze bij een automaterialenzaak verkopen voor in de achterbak.

Denk eraan dat sommige wasmachines er niet zo goed tegen kunnen wanneer er (veel) water in de lekbak komt. Bij veel machines zit namelijk onderin de machine elektronica.

Het is daarom verstandig de lekbak te completeren met een aquastop met watersensor (die leg je in de lekbak), deze werkt op batterij en blokkeert de watertoevoer zodra er water in de bak komt. Ze zijn (voorzover mij bekend) te koop bij witgoed-onderdelenwinkels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu