Wasmachine Asko W620

Bart_D

  • #1
Hallo,

Ik heb een asko W620 in bezit, serienr: 991010095840.

Sinds enige tijd gaat de deur niet meer elektrisch open, draait de machine maar 1 kant op en centrifugeert de machine niet meer op het hoogste toerental.

Via het schema (wat in de machine zit), ben ik erachter gekomen dat al deze zaken worden bediend met 3 stuks 24 VDC relais op de timer (gedeelte mechanisch en gedeelte printplaat).

Nu vermoed ik dat de voeding van de 24 VDC defect is, maar krijg die niet gevonden. Een nieuwe timer vind ik te duur. Wie kan mij helpen?

Bij voorbaat dank
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarmee wil je geholpen worden, dat is me namelijk niet geheel duidelijk.

Je wilt alleen de voeding geleverd hebben, die op een printplaat van een besturingsmodule zit? Dat is vrijwel nooit mogelijk, bij geen enkele fabrikant!

Indien het een daadwerkelijk los onderdeel van de machine is, zou je het eens kunnen proberen bij een witgoed-onderdelenwinkel. Of anders bij Asko zelf.
 

Bart_D

  • #3
Ik heb Asko al gebeld, de timer is alleen compleet te leveren. Maar zoals gezegd, deze is vrij duur. Ik wil graag weten of iemand ervaring heeft in het repareren van deze timers op componentniveau.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Nee, dergelijke ervaring hoef je op dit forum niet te verwachten.

De witgoed-specialisten hier zijn allemaal monteurs op dat gebied, en die gaan bij een klant thuis geen modules of timers uit elkaar halen om ze te repareren. Indien defect wordt het vervangen door verkrijgbaar onderdeel. Daarbij is Asko een erg weinig voorkomend merk.

Daarbij komt, dat geen enkele fabrikant schema's vrijgeeft van de modules of timers, dus er kan niet eens gekeken worden, wat die voeding precies inhoudt. Dat je een schema van de machine in die machine aantreft is eigenlijk al een unicum, zéér weinig fabrikanten doet dit.

Dus ik denk niet, dat je via ons forum aan informatie kunt komen over een losse voeding. Tenzij je zodanig elektronica-inzicht het, dat je zelf kunt bepalen welke spanningen en stromen die voeding moet leveren en een andere universele voeding gebruikt. Dat laatste gaat echter buiten het gebied van dit forum.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu