Wanden en plafond schilderen: tips?

Joost.niederer

  • #1
Ik ga de wanden en plafonds in ons nieuwe huis schilderen. De wanden krijgen tinten van Farrow & Ball en de plafonds worden wit met Wijzonol.

Maar: als de wanden gedaan zijn, dan spat er wellicht van het plafond op de gekleurde wanden en andersom. Wie heeft er tips om er voor te zorgen dat er geen spatten over en weer komen?
 

Katarina

  • #2
Ik zou eerst het plafond verven en laten drogen.
Daarna de muren.

Je rolt met de roller tot ongeveer 10 cm onder het plafond. De bovenste 10 cm kun dan je met een kwast afwerken, zodat je niet spettert op het plafond.

Als je niet zo'n vaste hand hebt, kun je overwegen om het plafond langs de randen met afplaktape (zo breed mogelijk) af te plakken.

Succes!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
U rolt eerst het plafond, en daarna de wanden. Werk altijd van BOVEN naar BENEDEN. Vanzelsprekend? Nou nee: eerst de vloerbedekking leggen, dan behangen en tenslotte het plafond sauzen. U kunt erom lachen maar dit is wel een( zeldzaam ) nieuwbouwpraktijkverhaal.

Zet eerst met verdunde muurverf en kwast de afscheiding plafond / muur vast en rol daarna horizontaal langs de geschilderde rand. Heeft u geen vaste hand, gebruik dan een stuk geplastificeerd karton om spatten tegen het palfond te vermijden

Veeg de kwast naar beneden toe uit om kwaststrepen zoveel mogelijk te vermijden.
 

Jac

  • #4
Vergeet niet een kitrandje te leggen tussen plafond en muren, dan kun je eenvoudiger besnijden, strakker.
Wanneer de plafonds gespoten zijn spac,eerst voorstrijken en anders een speciale latex aanschaffen welke daarvoor bestemd is.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Deze speciale latex waarover dhr. Jac het heeft is een matte muurverf met een extra lange open tijd. Dit voorkomt aanzetten en banenbontheid.

U kunt de open tijd ( de tijd dus dat u overlappend kunt werken zonder aanzetten ) ook verlengen door aan de muurverf een product toe te voegen dan bij de verfvakhandel verkrijgbaar is. Met 1 liter van dit product kunt u 2 x10 liter ( goedkopere ) muurverf "verlengen". De kostprijs is dan toch nog gunstiger dan van een professionele plafondcryl.

Tenzij de randen strak zijn aangezet kunt u een kitrandje aanbrengen. Is dit niet het ( meeste ) geval, dan is dit zonde van uw werk, want u copieert de ongelijkheid gewoon verder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu