Structuurverf op plafonds en wanden

Snugz

  • #1
Wij willen op de wanden en op het plafond structuurverf aanbrengen. zowel de wanden als de plafonds met witte structuurverf.
op het plafond doen we dan grove structuurverf zodat de korrel weer duidelijk terugkomt, deze is er niet meer vanwege het vele witten.
nu is mijn vraag of de wanden ook met grove gedaan kan worden of is het beter om dan fijne structuurverf te nemen? anders zit er geen verschil tussen de wanden en het plafond en dat is niet mooi? zijn er evt ook andere goedkope oplossingen anders dan structuurverf?
misschien dat 1 van de wanden nog een andere kleur krijgt maar in eerste instantie wit.
graag jullie advies en tips
alvast bedankt
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Structuurverf op plafonds en wanden zonder de juiste voorbehandeling geeft vaak teleurstellingen in de vorm van banenbontheid en aanzetten. Heeft u van 2 kanten licht in de ruimte ( strijklicht), dan wordt dit nog eens extra zichtbaar.

Wilt u toch gaan structuren dan kunt u 1 korrelgrofte aanhouden. Esthetisch gezien komt dit mooier uit. Breng de structuurverf met een goed verzadigde vachtroller op en rol deze direct na met en schuimplastic structuurroller tot de gewenste structuur is verkregen.

Werk snel en zonder onderbrekingen. Zuigende ondergronden eerst voorstrijken met een voorstrijkmiddel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu