Verkeerd aangebracht voorstrijk, wanden en plafonds verpest

Michsk

  • #1
Beste mensen,

Ik heb het al gegoogled en kwam meermaals hier op dit forum uit. De voorstrijk (transparante bouwmarkt huismerk) heb ik verkeerd aan gebracht (te dik). Druipers van de voorstrijk, vlekken noem maar op. 1 groot drama.

Mijn opties heb ik tot twee beperkt. Schuren of dun laagje fix en finish of van die kant en klare potten 'stuc pasta'.

Schuren heb ik inmiddels geprobeerd; korrel 120, gaas op een vlakschuurmachine, resultaat is "ok". Maar dit gaat verschikkelijk lang duren zo. Eigenlijk geen doen. Wil vandaag nog korrel 80 proberen maar denk niet dat het heel veel gaat schelen.

Alternatief is het opnieuw aanbrengen van een laagje gips. Dit heb ik zelf het liefst. Maar ik twijfel over de hechting. Wat denken jullie? Zal de fix en finish / stuc pasta blijven zitten? Moet ik anders krassen maken in de wanden en plafonds mbt hechting?

Hoor graag jullie mening hierover.

(nog even wat fotos erbij)
(hier zie je linksboven wat kleurverschil. Ik heb gekeken wat het resultaat is als ik er nog een keer overheen zou gaan. Niks uitgemaakt.)
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Weet niet of je ervaring hebt met stucadoren, maar een dun laagje erop gaat je niet meevallen. Voordat je dat glad krijgt (en dat wil je) ben je heel wat uren verder, áls het je al lukt!

Ik zou het er gewoon afschuren. Vlekken geeft niet trouwens, je gaat toch nog afwerken? Dus alleen de lopers even vlak schuren.
 

Michsk

  • #3
Ik heb ervaring met stucen. Daarom zit ik hier ook zo mee, want ik heb alles zelf gestuct. Mooi resultaat en nu opeens dit.

Het schuren had in eerste instantie ook mijn voorkeur maar het is gewoon zo ontzettend veel, letterlijk alle wanden en plafonds van de 1e (op badkamer na) zien er zo uit als op de foto's. Daarnaast gaat de verf en voorstrijk er bijna niet af, moet echt wel even op een plek blijven doorgaan wil ik er wat af krijgen. Vooral door de hoeveelheid neig ik nu dus naar de roze pleistervoorstrijk en daarna fix en finish.
 

Bram_

  • #4
Kijk of je ergens een 'langnek' schuurmachine (geen merken dus daarop googlen) kunt lenen/huren met zo'n stofzuiger, dan wordt het schuren al een veel aangenamere klus. Ik heb hier mijn plafond mee geschuurd en het stelde niet meer zoveel voor, dat ding blijft 'plakken' aan het plafond door de stofzuiger en voor je het weet ben je klaar.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Wat wil je doen? De muren verven? Ik heb bij de verbouwing van mijn keuken de voorstrijk op de nieuw gestucte wanden met de drukspuit voor de tuin aangebracht. Zolang er geen voelbare verdikking is bij de zakkers gewoon wachten tot het droog is en de muren daarna verven.

Bij mij waren de muren ook vlekkerig na de voorstrijk. Transparante voorstrijk is echter ook niet bedoeld om vlekken weg te werken.

Mijn tip: gewoon 2 lagen verven en bekijk het resultaat.
 

Michsk

  • #6
De muren zijn al geverfd. Ik heb er verder niet bij stilgestaan en ben gaan verven. En dit wat je nu op de foto's ziet is het resultaat van na het verven. Ik heb een stuk van de wand nog een tweede laag latex gegeven maar dit maakte geen verschil. Je voelt letterlijk hoogteverschillen van de druipers en vlekken.
 

Michsk

  • #7
Eindstrand: nieuw laagje fix en finish. Hechting is prima. Gaat veel rapper dan schuren.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
En...beste Michsk, deze f en f laag moet u weer eerst voorstrijken. Dus doet het nu met een matig verzadigde roller. Loopsporen tijdens het opbrengen direct licht wegrollen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu