Zwevende vloer op houten verdiepingsvloer

mart3223

  • #1
Goedenavond Allemaal,

We zijn flink aan het verbouwen. Ook op de bestaande verdiepingsvloer (houten planken, balken hoh 60cm met daartussen steenwol) willen we nog wat doen qua geluidsisolatie. Je weet maar nooit of er ooit nog eens kinderen komen.

Nu zit ik zelf te denken over de houten vloer (die al tussen de balken voorzien is van steenwol) fermacell (2E32 met wol) platen aan te brengen maar dit is nogal kostbaar. Wellicht is Rockfloor Solid met daarover OSB een betere oplossing. Al moet wel e.e.a. zwevend zijn omdat we met name contactgeluid willen tegengaan.

Hoe zijn jullie ervaringen. En als ik kies voor Rockfloor en OSB kan die die gewoon over elkaar heen leggen, want een extra balklaag zorgt natuurlijk ook weer voor contactgeluid. Alvast bedankt allemaal!

Groet, Martijn
 

GillesD

  • #2
Dag Martijn, ik zit met een vergelijkbare situatie...Wat heb je uiteindelijk gedaan? Bedankt!
 

mart3223

  • #3
Dit project heb ik nog niet aangepakt. Fermacell is erg duur. Op de nieuwe vloer achter heb ik dubbele laag OSB gaan (onder 15mm) daaroverheen Isoboard en daaroverheen weer 25mm OSB langs de randen geschroeft. Tussen de balklaag dan nog 10cm steenwol.

Succes met je project!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu